El TERMCAT publica un diccionari en línia sobre gestió ambiental

Ravalnet
 Font:
Font:
 Font:
Font:

El TERMCAT publica un diccionari en línia sobre gestió ambiental

Ravalnet

Resum: 

La nova publicació electrònica té la voluntat de difondre la terminologia catalana de l’àmbit de la gestió ambiental i incorpora més de 1.600 termes en català, amb els seus equivalents en castellà, anglès i francès.

El diccionari en línia de TERMCAT sobre gestió ambiental va ser publicat inicialment l’any 1997 en format paper, esdevenint la primera iniciativa que recollia de maner específica la terminologia mediambiental bàsica en llengua catalana.

Amb l’evolució que ha tingut lloc al llarg dels darrers vint anys ha estat necessari fer una ampliació de l’obra original. Alguns exemples d'aquests canvis són els nous sistemes de tractament dels residus, el canvi climàtic, les tècniques de remediació de sòls i la contaminació lumínica.

Aquest diccionari vol ser una eina pràctica de referència per a estudiants i professionals que treballen en l’àmbit de la gestió del medi tant a empreses, com a associacions i administracions, així com per al públic en general. Està acompanyat d'una infografia que mostra exemples destacats de cada subàrea temàtica.

En l'elaboració de l'obra ha col·laborat un ampli equip d’especialistes i assessors i assessores, procedents sobretot del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, dels organismes que hi estan adscrits, d'universitats catalanes i d'entitats de recerca i de l’àmbit de la consultoria.

Afegeix un comentari nou