Neixen els primers Jocs Florals Rurals per posar en valor la natura i els pobles

LaviniaNext
Autor/a: 
Carlos Faneca
Totes les obres que es presentin formaran part d’un llibre digital que commemorarà la primera edició dels Jocs Florals Rurals. Font: Llicència CC
Totes les obres que es presentin formaran part d’un llibre digital que commemorarà la primera edició dels Jocs Florals Rurals. Font: Llicència CC
Les obres presentades han de fer esment del nom d’algun micropoble on es desenvolupi l’acció així com d’algun productor o productora del territori.  Font: Llicència CC
Les obres presentades han de fer esment del nom d’algun micropoble on es desenvolupi l’acció així com d’algun productor o productora del territori. Font: Llicència CC
El conveni per organitzar els primers Jocs Florals Rurals es va signar a Sanaüja. Font: Twitter @micropobles
El conveni per organitzar els primers Jocs Florals Rurals es va signar a Sanaüja. Font: Twitter @micropobles

Neixen els primers Jocs Florals Rurals per posar en valor la natura i els pobles

Autor/a: 
Carlos Faneca
LaviniaNext

Resum: 

L’Associació per la Promoció dels Productors Catalans de Qualitat i l’Associació de Micropobles de Catalunya, impulsen la primera edició dels Jocs Florals Rurals, amb el món rural com a protagonista.

Els primers Jocs Florals Rurals de Catalunya ja són una realitat. L'Associació per la Promoció dels Productors Catalans de Qualitat i l'Associació de Micropobles de Catalunya, han impulsat aquest esdeveniment, adreçat a infants, joves i adults, per posar en valor el món rural, la natura i els micropobles a través de la cultura. Una de les condicions per poder participa-hi és que les obres presentades, siguin relats o poesies, han de desenvolupar-se en algun micropoble o que faci esment d'algun productor o productora del territori.

"El nostre objectiu és que, a través de la cultura, també puguem donar a conèixer el món rural o els micropobles, i que tothom pugui identificar-se a nivell cultural amb un projecte de país com els Jocs Florals Rurals", explica Joan Solà, responsable de la sectorial de Cultura de l'Associació de Micropobles de Catalunya, sobre un projecte que tractarà de visibilitzar la creació literària del, i des del, món rural.

Solà, juntament amb el president de Micropobles, Mario Urrea, i la presidenta de Productors Catalans, Llum Colomer, així com el Secretari de l'entitat, Lluís Torrent, van estar presents a la signatura del conveni de col·laboració entre les dues entitats que es va dur a terme a Sanaüja (Segarra), en una jornada que es va completar amb un recorregut guiat pel poble, i la lectura de poemes de Joan Margarit, com a homenatge al fill més il·lustre de la vila.

Com presentar la teva obra

El termini per formalitzar la inscripció i la presentació de les obres, que han de ser originals i inèdites, finalitza el 4 d’abril del 2021, a les 23.59 h. El premi als guanyadors o guanyadores és un trofeu de fusta reciclada, un lot de productes de qualitat i un dinar per a dues persones, més una visita guiada per un micropoble. D'altra banda, totes les obres formaran part d’un llibre digital que commemorarà la primera edició dels Jocs Florals Rurals.

Les persones que vulguin presentar les seves obres poden participar en tres categories i dues modalitats: categoria infantil (fins a dotze anys) en prosa o poesia en català; categoria juvenil (de dotze a divuit anys) en prosa o poesia en català; i categoria adulta (a partir dels divuit anys) en prosa o poesia en català.

"Ens agradaria que participessin escoles, instituts i casals d'avis. Com més difusió es pugui fer i més participació hi hagi de diferents persones, sectors socials i d'arreu del territori, millor", manifesta Solà.

Els relats i poesies premiades es donaran a conèixer a finals d'abril. Per decidir les obres premiades, es farà una votació popular de les poesies i els relats presentats que seran publicats al blog i a les xarxes socials. Les obres més votades passaran a la fase final, on els membres del jurat llegiran i votaran l'opció guanyadora en cada categoria. Els membres del jurat seran MHP Quim Torra, Jenn Díaz, Albano-Dante Fachín, Bernat Deltell, Montserrat Isern i Pep Coll.

Pots consultar les bases completes dels Jocs Florals Rurals en aquest enllaç.

Afegeix un comentari nou