'Els que ningú vol': crida urgent per a l'adopció d'animals abandonats

LaviniaNext
Autor/a: 
Carlos Faneca
La Winky, cadella de gos de cinc mesos que van trobar a la muntanya. Font: Fundació Daina
La Winky, cadella de gos de cinc mesos que van trobar a la muntanya. Font: Fundació Daina
El Noel és un gat de cinc anys amb immunodeficiència felina. Font: Fundació Daina
El Noel és un gat de cinc anys amb immunodeficiència felina. Font: Fundació Daina
El Blanquet és un Shih Tzu de deu anys que es va quedar sol per la mort de la seva mare humana. Font: Fundació Daina
El Blanquet és un Shih Tzu de deu anys que es va quedar sol per la mort de la seva mare humana. Font: Fundació Daina

'Els que ningú vol': crida urgent per a l'adopció d'animals abandonats

Autor/a: 
Carlos Faneca
LaviniaNext

Resum: 

La Fundació Daina, de la Societat protectora d'animals de Mataró, promou l'adopció d’animals que necessiten de forma urgent una família per la seva edat, per malaltia o per ser considerats de raça potencialment perillosa.

'No compris, adopta' s'ha convertit en el lema amb el qual entitats animalistes i protectores d'animals criden a la responsabilitat a aquelles persones que decideixen ampliar la família fent lloc a les seves llars a un animal de companyia. I és que, per incomprensible que sembli, ja que encara hi ha molts animals sense llar que viuen a les protectores i refugis d'animals, hi ha molta gent que cau en la irresponsabilitat de comprar animals de companyia, sobretot durant l'època de Nadal.

Adoptar animals abandonats canvia la vida de les persones que ho fan, ja que l'entrada d'un nou membre de quatre potes a la família és sinònim d'amor incondicional. Però l'adopció canvia sobretot la vida dels mateixos animals que es troben sense família a les protectores i refugis, tristos, passant fred o en espais massa petits donada la gran quantitat d'animals que s'abandonen. A més, aquest gest pren molt més valor pel fet que no s'alimenta un negoci perillós i que cal abolir, com el de la compravenda d'animals.

I en l'adopció, una assignatura pendent: encara hi ha molts animals que per les seves característiques no criden l'atenció d'aquelles persones que volen adoptar i que, malauradament, mai més tornen a tenir una família. Per aquest motiu, des de la Fundació Daina, de la Societat protectora d'animals de Mataró, impulsen la campanya 'Els que ningú vol' amb la qual fan una crida urgent per a l'adopció d'animals abandonats que per la seva edat, per malaltia o per ser considerats de raça potencialment perillosa ho tenen més difícil.

Així, aquest Nadal, coincidint amb la celebració del cinquantè aniversari de l'entitat, la Fundació Daina té com a objectiu que aquests animals tinguin les mateixes oportunitats que la resta i promourà la seva adopció bonificant cost del microxip de 50 euros, l’acompanyament amb educadora per facilitar una bona adaptació i un suport veterinari a preus reduïts a les instal·lacions de la protectora de Mataró pels problemes de salut que pugui presentar l'animal.

"Amb aquest propòsit fem una crida a les persones que s'han plantejat tenir un animal com a company, que mirin en el nostre cercador i comprovaran com animals afectuosos, guapos i bons són dignes de rebre aquest Nadal el millor regal, una família que els estimi", assenyalen des de la Fundació Daina. Si estàs interessat a adoptar, pots omplir un formulari amb les teves dades per informar-te'n.

En cas que no puguis adoptar, pots ajudar la protectora a través d'altres vies, com ara apadrinant els animals. El padrí o padrina és una figura que és el més similar a una família que té un animal que viu al refugi. L'entitat també ven calendaris o altres productes per poder donar continuïtat a la seva tasca centrada a aportar una segona vida als animals abandonats.

Més de 1.400 animals acollits

La fundació de la Societat protectora d'animals de Mataró, que dona servei públic de recollida d'animals abandonats a vint-i-quatre municipis de Barcelona, ha acollit un total de 1.443 animals, dels quals 825 han trobat família adoptiva, el que suposa que el 78% dels animals acollits van poder trobar una llar que els acollís. D'aquests animals, 431 d'ells eren gats, 390 gossos i 4 eren fures. D'altra banda, 386 animals han pogut tornar amb la seva família gràcies al microxip. Aquestes xifres, presentades per la mateixa Fundació Daina, corresponen a data 1 de desembre.

Lamentablement, des de l'entitat recorden que, malgrat la bona gestió que duen a terme, els refugis que gestiona continuen plens d'animals que, donades les seves característiques, els és molt difícil trobar una família. Així que recorda que si vols que la teva vida s'ompli d'amor amb un animal de companyia, recorda que has d'adoptar. No hi ha millor regal aquest Nadal que poder donar a aquells animals que més ho necessiten la vida que mereixen i rebent l'escalfor i el caliu d'una llar que els estima.

Afegeix un comentari nou