Es busca una persona voluntària per la Peace week 2022 ‘Migracions i emergència climàtica’

Fundació Pere Tarrés - Transversal
Autor/a: 
Miriam Bantulà Merino
 Font: SCI
Se celebra la Peace week 'Migracions i emergència climàtica’ i es busca una persona voluntària. Font: SCI de Catalunya.

Es busca una persona voluntària per la Peace week 2022 ‘Migracions i emergència climàtica’

Autor/a: 
Miriam Bantulà Merino
Fundació Pere Tarrés - Transversal

Resum: 

La Peace week és una estada de joves de diferents països per reflexionar i donar solucions a l’emergència climàtica i a les desigualtats socials i econòmiques amb les que es troben les persones migrades després de patir un fenomen climàtic.

La trobada tindrà lloc a Barcelona durant els dies 13 i 20 de març. El Servei Civil Internacional de Catalunya (SCI) és qui organitza l’estada, la qual té com a objectiu conèixer la realitat entre diferents joves de l’àrea del Mediterrani al voltant de la situació actual de la crisi climàtica fent especial menció a la violació dels drets humans que viuen les persones que s’han vist obligades a buscar asil a causa d’un fenomen climàtic.

El jovent farà diferents activitats per reflexionar, conèixer, debatre i compartir experiències sobre la situació global actual i la dels seus països en particular. Per altra banda, buscaran possibles solucions als efectes del canvi climàtic sobretot per a que no es vulnerin els drets de les persones que més els pateixen.

Durant l’estada hauran conegut les conseqüències de l’extractivisme i la destrucció ambiental i veuran com poden fer accions de cara al futur des de les entitats voluntàries sense perjudicar al medi ambient ni a les persones migrades, fugint de les polítiques autoritàries i el discurs de l’odi.

Els seminari serà en anglès i explorarà l’origen i l’impacte del nostre model econòmic actual, les polítiques autoritàries que provoquen els desplaçaments i promourà els punts de vista ecofeministes i interculturals.

L’últim dia, les persones participants faran un esdeveniment obert en el que donaran a conèixer les conclusions i les iniciatives a les que han arribat al llarg de la trobada.

Participants membres del SCI

Hi participaran un màxim de 25 joves de: Jordània, Eslovènia, Itàlia, Sèrbia, Alemanya, Polònia, Kurdistan, Bulgària, Palestina, Tunísia i Suïssa, però encara queda una plaça lliure. Aquells i aquelles que vulguin participar caldrà que siguin socis/es del SCI i que estiguin al cas de la temàtica del seminari.

Abans de la trobada caldrà que busquin informació sobre la situació actual del seu país pel que fa a l’emergència climàtica i la migració per a que durant el seminari puguin aportar informació i comparar-la amb la dels altres companys i companyes.

Les despeses del viatge estaran completament cobertes pel SCI de Catalunya.

Aquelles persones que estiguin interessades a ocupar l'última plaça poden llegir a través d'aquest enllaç el programa, els requisits i la informació per sol·licitar la plaça.

Afegeix un comentari nou