Es busquen accions per donar una segona vida als objectes

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
La Setmana Europea per la Prevenció de Residus de 2017 posa el focus donar una nova vida als productes Font: ewwr.eu
Reparar i recuperar els productes per donar-los una nova vida és el tema central de la Setmana per la Prevenció de Residus d'enguany
La campanya vol buscar el compromís de la ciutadania en adquirir l'hàbit de reparació  Font: ewwr.eu
La campanya vol buscar el compromís de la ciutadania en adquirir l'hàbit de reparació Font: ewwr.eu

Es busquen accions per donar una segona vida als objectes

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

Reparar i reutilitzar els productes per donar-los una segona vida: aquest és el tema central de la Setmana Europea per la Reducció de Residus, que se celebrarà del 18 al 26 de novembre.

Les associacions i entitats que desitgin organitzar un esdeveniment que promogui la reducció de residus ja poden enregistrar els actes en la pàgina de la Setmana. A més a més es poden inscriure en el seminari de preparació de la Setmana que es realitzarà el 20 de setembre.

La Setmana Europea per la Prevenció de Residus (EWWR) és una iniciativa per promoure accions de sensibilització sobre la problemàtica dels residus, de la seva necessitat de reduir-los des de l'origen, i de com ha de ser una correcta gestió basada en el reciclatge i la recuperació.

Implica un ampli públic, que va des dels organismes de l'administració, a empreses, escoles, associacions i entitats de la societat civil i ciutadans i ciutadanes.

Es poden organitzar accions moltes diverses: tallers de reparació d'aparells electrònics, de bicicletes, de cuina d'aprofitament, sortides per recollir residus (clean up). autòpsies de residus, ...o bé conferències, exposicions, o fins i tot espectacles de teatre, música o flashmobs. El vídeo tot seguit recull els actes que es van dur a terme a Catalunya durant la passda edició, amb la participació d'entitats com l'Associació Segona Volta o els Caçadors de Trastets, entitat que va resultar finalista als premis europeus per la prevenció de residus 2016, en categoria d'iniciatives ciutadanes.

A més a més, la ciutadania pot indicar el seu compromís per la reducció de residus, acceptant el repte de seguir alguns dels bon hàbits exposats en la pàgina "Em comprometo" El 18 de novembre es celebrarà el dia temàtic de la Prevenció de Residus, sota l'eslogan "Donem-li una nova vida".

Afegeix un comentari nou