Es busquen persones voluntàries per custodiar un niu de tortuga babaua a Barcelona

Colectic
Autor/a: 
Xavi Aranda
Les tortuges babaua són una de les tres espècies de tortuga que viuen al mediterrani. Imatge de Strobilomyces. Llicència d'ús CC BY-SA 3.0 Font: Strobilomyces. Llicència d'ús CC BY-SA 3.0
Les tortuges babaua són una de les tres espècies de tortuga que viuen al mediterrani. Imatge de Strobilomyces. Llicència d'ús CC BY-SA 3.0
Les tortugeus babaues śón una espècie catalogada com a vulnerable. Imatge de Alexey Seleznev. Llicència d'ús CC BY 3.0 Font: Alexey Seleznev. Llicència d'ús CC BY 3.0
Les tortugeus babaues śón una espècie catalogada com a vulnerable. Imatge de Alexey Seleznev. Llicència d'ús CC BY 3.0

Es busquen persones voluntàries per custodiar un niu de tortuga babaua a Barcelona

Autor/a: 
Xavi Aranda
Colectic

Resum: 

Una tortuga babaua ha fet una posta d’ous a la platja de la Mar Bella de Barcelona. Es necessiten persones voluntàries per tal de vigilar els ous.

Aquest cap de setmana, una tortuga babaua ha fet una primera posta d’ous a la platja de la Mar Bella de Barcelona. La tortuga va fer una posta de 77 ous i és molt probable que faci alguna posta, més, a la mateixa platja. D’aquests 77 ous, s’han retirat uns 17 ous per traslladar-los en un centre especialitzat, per tal d’assegurar que les cries neixin i sobrevisquin.

Aquest tipus de tortuga marina té una mortalitat molt elevada en el moment del naixement. Es calcula que una de cada mil cries arriba a ser adulta. És per això que l’Ajuntament de Barcelona i la xarxa de Voluntariat Ambiental, han fet una crida per tal de custodiar aquesta posta d’ous.

Hi poden participar persones adultes i, també menors d’edat, sempre i quan estiguin acompanyats d’una persona adulta. Per inscriure’s només cal enviar un correu a centreplatja@bcn.cat o trucar el telèfon 932210348. La vigilància d’aquesta posta d’ous, s’ha de fer entre l’1 d’agost i el 13 de setembre. A part de vigilar els ous també s’ha de vigilar si es detecten petjades de tortugues acabades de néixer o rastre d’alguna tortuga adulta.

La tortuga babaua és una de les tres espècies de tortuga que viuen a la Mediterrània. Està catalogada, en l’àmbit mundial, com a espècie vulnerable. Els seus perills són: la sobrepesca, les topades amb vaixells, el canvi climàtic i la contaminació.

Aquest any s’han detectat dos nius a Catalunya, amb tres postes a Barcelona i Vila-seca, i dos a les Illes Balears, a Menorca i Eivissa.

Afegeix un comentari nou