Es publica l'informe "Desigualtat de gènere i pobresa energètica"

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
Informe sobre pobresa energètica i gènere elaborat per Enginyeria Sense Fronteres Font: Enginyeria Sense Fronteres
Es pot consultar l'informe des de la pàgina web de l'entitat
Membres de l'Aliança contra la Pobresa Energètica  Font: Aliança contra la Pobresa Energètica
Membres de l'Aliança contra la Pobresa Energètica Font: Aliança contra la Pobresa Energètica

Es publica l'informe "Desigualtat de gènere i pobresa energètica"

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

Ha estat elaborat per Irene González Pijuan, per analitzar si el gènere és un factor de risc en la pobresa energètica.

El 14 de novembre de 2016 moria a Reus Rosa P.V., una dona de 81 anys a la que Gas Natural Fenosa havia tallat la llum. La llei catalana contra la pobresa energètica, fruit d'una Iniciativa Legislativa Popular, no va ser suficient per evitar el trist fet. Aquesta defunció va renovar la mirada en el fenomen de la pobresa energètica, que afecta moltes famílies, i té conseqüències sobre la salut física, mental i l'economia de les persones.

L'estudi recull el naixement de plataformes ciutadanes dedicades a la lluita i el suport mutu contra la Pobresa Energètica (com l'Aliança contra la pobresa energètica, promotora de la llei 24/2015 juntament amb la PAH i l'Observatori DESC). Representen una mobilització ciutadana espontània enfront de les reaccions tardanes de l'administració i els privilegis de les empreses energètiques. L'estudi de Gonzalez Pijuan constata que "en aquestes plataformes una majoria clara de dones que s'apoderen, participen, lluiten pels seus drets. "

Després d'una anàlisi de la feminització de la pobresa, l'estudi es centra a introduir el concepte de pobresa energètica, repassant les accions que s'han dut a terme a Catalunya per a lluitar-hi, i la seva relació que el fenomen té amb la desigualtat de gènere. L'anàlisi es centra en la ciutat de Barcelona, i inclou entrevistes amb persones afectades.

Enginyeria Sense Fronteres realitza actes de presentació de l'estudi, que es pot consultar a la biblioteca de xarxanet.org.

Afegeix un comentari nou