Àmbit de la notícia
Ambiental

Formar-se per la Transformació Social Sostenible

Entitat redactora
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
  • El postgrau s'impartex del febrer a l'octubre de 2017 (imatge: fundacioudg.org)
  • Les dinamiques de grup són una eina essencial per la transició a la sostenibilitat (imatge: Transition Network)
  • El filosof Jordi Pigem forma part de l'equip docent (imatge: wikipedia.org)

La Universitat de Girona ofereix un postgrau destinat a capacitar persones per encapçalar veritables canvis sostenibles i humans.

Aprendre a fer les coses d'una altra manera

Obrir noves vies per a la construcció d'un món més equitatiu, humà i sostenible, és una de les necessitats claus per afrontar la crisi sistèmica en la nostra societat.

Especialistes a tot el món i des de les diferents disciplines reclamen que l'economia i la indústria han de recuperar el seu vincle amb la humanitat i la natura, i adequar-se a les necessitats de les persones. La sostenibilitat, la salut i la psicologia, el respecte cap a les persones i el medi ambient, han de ser els eixos del nou paradigma.

Un paradigma que ha de venir acompanyat de l'establiment de bases per a la creació de noves estructures productives: empreses i institucions capaces de donar resposta a les noves necessitats del mercat.

El postgrau està destinat a professionals de tots els sectors, i està enfocat a l'emprenedoria i la generació de nous projectes i iniciatives més regeneratives.

Des de la filosofia a l'acció social

El programa parteix dels fonaments teòrics vinculats als nous paradigmes de la ciència, assentant les bases del pensament ecològic, la visió sistèmica i holística. Una reflexió al voltant de la nostra cosmovisió i comprensió del món, de la ciència, de les relacions humanes, de la natura, i del nostre paper en la xarxa de la vida, per apropar-se al marc conceptual acadèmic dels nous paradigmes de la ciència, amb pensadors com Ludwig von Bertalanffy, Edgar Morin, Konrad Lorenz, Humberti Maturana, Rupert Sheldrake, Arne Naes o Fritjof Capra... .

Es continua aprofundint en el paper de l'individu, en la relació entre la ciència i la consciencia, i el procés de transició interna. A partir d'aquí, es posen en mostra bones pràctiques de societat en transició, amb exemples d'economia social i ètica. Es proposaran eines que han d'ajudar a implementar els nous mecanismes de transformació social.

Per aquest motiu, es dedicarà molta atenció a les dinàmiques grupals, orientades a aprendre a gestionar les relacions interpersonals i grupals, i desenvolupar la intel·ligència social.

L'equip docent

Un extens equip docent imparteix el postgrau, sota la direcció de Gabriel Barbeta Solà, doctor arquitecte especialitzat en arquitectura sostenible. En formen part els filòsofs Jordi Pigem i Àngels Canadell Prat, així com els especialistes en sostenibilitat Joan Antoni Melé, de Triodos Bank, o Agustí Rochet,  membre del grup d'investigació de la Fundació Randa - Lluís Maria Xirinacs i del Pla Nacional de Valors de Catalunya.

Inscripcions fins al 9 de gener

El diploma d'Especialització en Formació Integral Holística per a la Transformació Social Sostenible es desenvolupa entre el febrer i l'octubre del 2017. Per inscriure's cal omplir el full d'inscripció a través del web o personalment a la seu de la Fundació Universitat de Girona, fins al 9 de gener de 2017.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari