El tercer Congrés Internacional de Conservació de Terres, en línia

LaviniaNext
Autor/a: 
Marc Gómez
El III Congrés Internacional de Conservació de Terres s'ajorna a l'abril de 2021.  Font: ILCN
El III Congrés Internacional de Conservació de Terres s'ajorna a l'abril de 2021. Font: ILCN
Cada una de les jornades comptarà amb la presència d'experts i professionals en la matèria d'arreu del món. Font: Pixabay
Cada una de les jornades comptarà amb la presència d'experts i professionals en la matèria d'arreu del món. Font: Pixabay
Tots els actes es faran en línia a través de la plataforma 'Zoom'. Per assistir cal registrar-se prèviament. Font: Quantified Ventures
Tots els actes es faran en línia a través de la plataforma 'Zoom'. Per assistir cal registrar-se prèviament. Font: Quantified Ventures

El tercer Congrés Internacional de Conservació de Terres, en línia

Autor/a: 
Marc Gómez
LaviniaNext

Resum: 

ILCN, Fundació la Pedrera i XCN decideixen ajornar l'esdeveniment a causa de la Covid-19 i realitzar seminaris de forma virtual sobre els temes previstos a la trobada.

El Congrés Mundial de la International Land Conservation Network o Congrés Internacional de Conservació de Terres celebraria aquest any la seva tercera edició a Catalunya els dies 22, 23 i 24 d'abril de 2020, amb la col·laboració de la Fundació la Pedrera i la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN).

Durant aquest congrés es desenvolupen debats i converses sobre la custòdia del territori, mecanismes de finançament, innovació i temes relacionats amb la conservació de la natura. Malauradament, però, la situació excepcional a causa de la pandèmia per la Covid-19 ha obligat a ajornar aquest esdeveniment a l'abril del 2021.

Per aquest motiu, la ILCN, la Fundació la Pedrera i la XNC han proposat realitzar una sèrie de conferències en línia obertes per a tothom per tal de portar part de l'activitat prevista per aquest congrés a casa. El 22 d'abril a les 15:30 h es durà a terme un Plenari amb motiu del Dia de la Terra a través de la plataforma de videotrucada Zoom.

Durant la jornada es parlarà sobre la importància de conscienciar a la societat en conservació de la natura. En aquest plenari es comptarà amb la participació de la secretaria de medi ambient i sostenibilitat del govern de Catalunya, Marta Subirà i el Secretari de Recursos Naturals de Califòrnia, Wade Crowfoot. Per poder assistir cal inscriure's en aquest enllaç.

Aquest esdeveniment no serà l'única que tindrà lloc, ja que també s'han programat altres webinars sobre les temàtiques que protagonitzarien el congrés. Es duran a terme a través de la mateixa plataforma Zoom, durant els mesos d'abril i maig.

  • 29 d'abril: "Eines i estratègies de conservació en jurisdiccions de dret comú", tractarà sobre els acords bàsics de protecció de terres privades en diferents països, i es posaran en comú similituds i diferències, sobretot dins del context del canvi climàtic.
  • 6 de maig: "Aprenentatge entre iguals i lideratge col·laboratiu en grans paisatges". Es parlarà sobre "Aprenentatge Entre iguals sobre Paisatges Grans", una iniciativa per compartir coneixements i estratègies en matèria de finances, polítiques i administració.
  • 13 de maig: "Ús del finançament d'EU LIFE per a la conservació privada de terres". En aquest webinari es debatrà sobre el finançament LIFE per a projectes de conservació de terres privades i cíviques. Projectes que ja han rebut finançament de la UE LIFE per desenvolupar-se, participaran en el webinar per compartir les seves experiències.
  • 20 de maig: "Conservació en un context de conreu comercial". El tema principal serà els efectes negatius sobre la natura i la biodiversitat que causen la intensificació i explotació de l'agricultura en la terra, i quines estratègies es poden fomentar per tal de minimitzar aquests impactes.
  • 27 de maig: "Connectar universitats amb organitzacions de conservació de terres". El webinar se centrarà en els beneficis que pot tenir fomentar la col·laboració entre els investigadors universitaris de comunitats acadèmiques amb organitzacions i gestors de conservació de terres.

Per a més informació sobre les diferents jornades o per poder tenir accés a les mateixes, podeu consultar aquest enllaç.

Afegeix un comentari nou