Jo a casa teva i tu a casa meva

Ravalnet
Autor/a: 
Marta Rius
Intercanvi de cases (Home Exchange) Font: www.homeexchange.com/es/
Intercanvi de cases (Home Exchange) Font: www.homeexchange.com/es/

Jo a casa teva i tu a casa meva

Autor/a: 
Marta Rius
Ravalnet

Resum: 

Podem evitar la petjada ecològica del turisme amb la pràctica de l’intercanvi de cases.

Fer turisme contamina: el combustible dels transports, l’excés de despesa de llum i aigua, la massificació de territoris, l’augment de residus, el negoci de l’hosteleria i la restauració que no sosté la vida del veïnat, ...

Els allotjaments ecoturístics estan en auge però encara no són prou assequibles a moltes butxaques. El que menys contaminaria seria evitar la necessitat imperiosa de fugir de casa cada cop que tenim vacances. Però mentre no disminueixi aquest hàbit, podem buscar alternatives de proximitat -no cal marxar a un altre país- o provar propostes com el 'coach surfing' -deixar el sofà de casa a hostes i a la inversa-, o l’intercanvi de casa.

L'intercanvi de casa és una alternativa d’allotjament durant les vacances que proporciona avantatges logístiques i ambientals. D’entrada, s’acorda la conveniència de deixar-se mútuament la llar coincidint o no en el calendari, és a dir, que es poden intercanviar les cases alhora, o no, i que les persones siguin amfitriones en moments diferents.

Un cop establert l’acord, les cases ja compten amb tot el necessari per acollir les visites dels i les hostes: aigua, llum, tovalloles, llençols,... i fins i tot, es pot deixar la nevera plena amb el compromís de reposar. No es contempla cap tipus de lucre, és una cessió temporal pactada entre particulars.

És recomana a les persones amfitriones que deixin anotats alguns telèfons i adreces d’interés per a qualsevol imprevist i un manual d’instruccions de funcionament dels aparells electrodomèstics. Es tracta d’una pràctica que fomenta el consum responsable i l’ecologisme.

Existeixen algunes plataformes que posen en contacte a amfitriones i hostes, tal i com recomana el portal de consum conscient Opcions, Guest to guest, Intervac home exchange, GTI home exchange, Home link o Couch surfing.

Afegeix un comentari nou