La cooperativa Gedi engega un projecte d'integració de MENES a partir de la permacultura

Colectic
El projecte es duu a terme a Sant Climent de Llobregat Font: Pere prlpz
El projecte es duu a terme a Sant Climent de Llobregat Font: Pere prlpz

La cooperativa Gedi engega un projecte d'integració de MENES a partir de la permacultura

Colectic

Resum: 

Es tracta d'un projecte formatiu adreçat a menors estrangers no acompanyats que persegueix, a més de la seva integració, fer una gestió eficient i sostenible de l’espai natural i la recuperació del ruc català.

La cooperativa d'iniciativa social Gedi, que centra la seva activitat especialment en els serveis a les persones, tutela un centenar de menors que es troben en aquesta situació. Els seus principis es fonamenten sobre els valors de la transparència, la democràcia i la sostenibilitat.

El projecte que ha posat ara en funcionament el duu a terme a Sant Climent de Llobregat, a la casa rural de Can Colomer. Aquesta té 50 hectàrees de bosc i sis femelles de ruc català que les persones que participen al projecte cuiden i ensinistren. La idea és utilitzar els animals en les tasques de netejar del bosc i crear llocs de treball per les persones que tenen cura d'ells. A més, aniran a esdeveniments com els Tres Tombs i seran muntats a la finca per nens i nenes.

La cooperativa ha conjugat d'aquesta manera l'atenció al col·lectiu de menors no acompanyats, la seva experiència en equinoteràpia, la conservació del medi natural i la preservació del ruc català. És una espècie que s’alimenta del sotabosc mediterrani i que es troba en perill d’extinció per la pèrdua de diversitat genètica.

El projecte aporta també formació en diverses matèries, com per exemple els idiomes i la informàtica. Aquestes accions formatives i educatives les fa de manera personalitzada, a partir de les necessitats de cada participant.

Afegeix un comentari nou