La Diputació de Barcelona rep l’estatus de Destinació Biosphere Gold

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Entrega de l’estatus de Destinació Biosphere Gold a la Diputació de Barcelona Font: Diputació de Barcelona
Entrega de l’estatus de Destinació Biosphere Gold a la Diputació de Barcelona Font: Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona rep l’estatus de Destinació Biosphere Gold

Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Es tracta de la renovació de la Diputació de Barcelona com a destinació turística sostenible per complir els requisits de l’estàndard “Biosphere Destination” i l’adquisició de l’estatus de Destinació Biosphere Gold.

Aquest distintiu reconeix tant la sostenibilitat turística desenvolupada per Barcelona com el treball per estendre aquest compromís a les empreses i serveis turístics de la ciutat. La Diputació esdevé la segona destinació al món en rebre’l.

La Diputació ha rebut l’estatus de Destinació Biosphere Gold i la renovació de la certificació “Biosphere Destination” com a impulsora de les tres marques turístiques de la comarques barcelonines: Costa Barcelona, Paisatges Barcelona i Pirineus Barcelona.

La categoria Gold s’adquireix després d’un procés d’auditoria que certifiqui que la ciutat ha desenvolupat un treball d’implicació de les empreses de la destinació, que obtenen el segell Biosphere Commited Entity. Actualment, hi participen més de 300 empreses i serveis turístics de les comarques de Barcelona.

Certificació Biosphere
Les tres marques turístiques que ha impulsat la Diputació a la Demarcació de Barcelona són Costa Barcelona, Paisatges Barcelona i Pirineus Barcelona, que al juliol del 2018 van obtenir la certificació Biosphere com a destinacions turístiques sostenibles per complir els requisits de l’estàndard “Biosphere Destination”. Aquesta certificació l’atorga l’Institut de Turisme Responsable, organització internacional que promou des de fa més de 20 anys el turisme responsable arreu del món, soci de l’Organització Mundial del Turisme (OMT) i del Global Sustainable Tourism Council (GSTC); els seus criteris estan alineats amb el compliment del 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides.

Aquesta certificació implica assumir la sostenibilitat, el desenvolupament econòmic i social, la conservació i millora del patrimoni cultural, la conservació ambiental, la qualitat i seguretat i la implicació del visitant com a principis de gestió. El segell Biosphere Destination suposa una millora en el posicionament internacional de les marques turístiques del territori de Barcelona.

Afegeix un comentari nou