La Fundació Espigoladors impulsa el projecte #YoungGlean

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Eugenia Ifer
 Font: Fundació Espigoladors
L'entitat ha elaborat un mapa col·laboratiu per combatre el malbaratament alimentari. Font: Fundació Espigoladors.
 Font: Fundació Espigoladors
La Fundació Espigoladors ha organitzat formacions i espigolades des d'abril fins al juliol 2022. Font: Fundació Espigoladors.

La Fundació Espigoladors impulsa el projecte #YoungGlean

Autor/a: 
Eugenia Ifer
Suport Tercer Sector

Resum: 

Aquest programa promou el voluntariat ambiental per combatre les pèrdues i el malbaratament alimentari.

L’organització Espigoladors ha creat el programa ‘#YoungGlean’, un projecte amb impacte social i ambiental que busca generar un moviment juvenil compromès amb la reducció de les pèrdues i el malbaratament alimentari.

L’entitat dona una segona oportunitat a les fruites i verdures que el mercat no accepta mitjançant espigolaments amb l’ajuda de persones voluntàries d’entre 16 i 35 anys. La major part del menjar que es recull s’entrega a entitats socials per tal que arribin a persones que no hi poden accedir.

Des de l’inici del projecte l’abril del 2022, l’organització ha celebrat tres espigolades, on han aconseguit recuperar més de 2.120 tones d’aliments. Durant el mes de juliol, la fundació té oberta dues espigolades voluntàries, el dia 14 i 28 de juliol. Les inscripcions del voluntariat del 14 de juliol que se celebrarà al Parc Agrari del Baix Llobregat de 17.00 a 20.00 hores ja estan obertes.

A més de les jornades de voluntariat, ‘#YoungGlean’ ha creat un mapa col·laboratiu virtual perquè totes les persones puguin donar visibilitat a la problemàtica de les pèrdues i el malbaratament alimentari. La proposta es basa en el fet que les persones participants puguin compartir observacions, vídeos i imatges amb la intenció de donar visibilitat a la situació.

En aquest mapa també es poden compartir idees i iniciatives d’aprofitament alimentari com receptes de cuina, restaurants o comerços que apostin per aquesta filosofia, entre altres propostes.

Afegeix un comentari nou