La Plataforma Salvem Mont-rebei reclama un pla de gestió de l'espai

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La Plataforma Salvem Mont-rebei reclama un pla de gestió de l'espai

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

Un nou manifest de la Plataforma Salvem Mont-Rebei per reclamar la gestió de l'espai i rebutjar l'anunci de cobrar entrades per accedir al Congost

La Plataforma Salvem Mont-rebei denuncia la manca de planificació en la gestió del Congost de Mont-rebei. La zona formarà part del futur Parc Natural del Montsec, proposat des del 1987. Les entitats consideren que hi ha un retard injustificat a l'hora d'afrontar la protecció del territori i fer efectiva la declaració de parc. Denuncien, en canvi, que sí s'ha fet molta tasca de promoció turística, però sense haver treballat els aspectes que hi regulin una correcta gestió de l'espai natural i l'accés respectuós. Aquest desfasament entre la promoció i la gestió ha portat a la massificació de la zona.

Pagar per fer una excursió al Congost?

Fa pocs dies les diputacions de Lleida i Osca, alguns ajuntaments, i l'empresa Prames, van anunciar que es cobrarà entrada a totes aquelles persones que transitin pel congost.

La Plataforma ha expressat el seu desacord amb aquesta mesura que, de forma aïllada, no correspon a una gestió, sinó que, consideren, té una finalitat recaptatòria.

La Plataforma també lamenta que no s'hagi activat un procés participatiu per recollir les inquietuds i demandes dels diferents sectors implicats amb el Congost de Mont-rebei.

Per aquest motiu estan preparant un manifest en el qual sol·licitaran un autèntic pla de gestió de la zona, que en reguli l'accés però amb una finalitat de gestió i no recaptatòria.

Després d'una primera trobada realitzada dimarts 28 de desembre a LLeida, amb representants de les entitats (FEEC) Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya i les seves entitats del territori afectat, el (SAM) Societat Amics de la Muntanya a Tremp (Pallars Jussà), el (CEB) Centre Excursionista de Balaguer (la Noguera) i el (CEL) Centre excursionista de Lleida (el Segrià), la Federació Catalana d'Espeleologia i la (FEC) Federació Ecologistes de Catalunya, representada per la seva entitat al territori, i (IPCENA) Institució de Ponent per a la Conservació i l'Estudi de l'entorn Natural, la Plataforma ha anunciat que farà públic el seu comunicat després de Reis.

Afegeix un comentari nou