La Regadora de Sabadell vol convertir-se en un moviment

Colectic
Autor/a: 
Alejandra Sanchez
Imatge d'una de les xerrades de la darrera edició del festival La Regadora de Sabadell. Font: La Regadora. Font: La Regadora
Imatge d'una de les xerrades de la darrera edició del festival La Regadora de Sabadell. Font: La Regadora.

La Regadora de Sabadell vol convertir-se en un moviment

Autor/a: 
Alejandra Sanchez
Colectic

Resum: 

El festival té com a objectiu tornar a reunir a les entitats de Sabadell per reflexionar sobre el present i el futur de la transició ecosocial.

Fa tres anys que el barri de la Creu Alta, a Sabadell, acull La Regadora, una iniciativa que sorgeix del teixit associatiu i cooperatiu de la ciutat i que es defineix com a "xarxa, espai i festival", promovent la visibilització de projectes econòmics i associatius que treballen, produeixen i distribueixen tenint en compte els principis de la transició ecosocial, la democràcia i la perspectiva de gènere.

"La Regadora", afirma el grup impulsor del festival, "és una llavor que germina i ha vingut per quedar-se com espai vital i que se segueix construint i ampliant amb cada edició", a més d'afegir que, la iniciativa, dirigida sobretot a un "públic familiar", també té espai per a "tota aquella persona amb inquietuds a favor del clima, amb ganes de saber quines alternatives de consum, pensament i maneres de fer existeixen al seu voltant i concretament a la ciutat de Sabadell".

Sota el lema 'Canviem el sistema, no el clima', La Regadora vol continuar ampliant la seva proposta d'activitats i tallers culturals, implicant encara més a les participants perquè es converteixin en agents pel canvi, i fent que la iniciativa, més enllà d'un festival anual, es converteixi en un moviment. A través de xarxes socials, les organitzadores del festival han manifestat que !l'èxit de la primera i segona edició posa de manifest no només la nostra motivació, sinó la de totes aquelles persones que ens han acompanyat durant aquest recorregut". Amb aquest objectiu, enguany s'han ampliat les accions al llarg de l'any i en diferents espais de coneixement, debat i celebració, mantenint el 16 de setembre com a acte central del moviment de La Regadora.

Reflexió sobre el present i futur de les ciutats

La nova edició de La Regadora d'enguany estarà centrada en l'espai públic i en com es pot aproximar l'organització urbanística des d'una perspectiva comunitària. Per abordar aquest tema, les activitats i debats es plantejaran qüestions com ara quina definició li donem a l'espai públic, com i qui l'habita, de qui es propietat, qui té dret a utilitzar-lo, etc. Per fer-ho, el festival sabadellenc comptarà amb la presència de la crítica i escriptora Ethel Baraona, l'arquitecta i coordinadora del festival Open House Barcelona, Júlia Marbà, i el dissenyador industrial i docent Curro Claret.

Per fer possible el projecte, el grup motor de La Regadora – format pel Teler Cooperatiu de Sabadell, L'Eixida SCCL, Productora SCCL, El Rodal SCCL, La Sàrria SCCL, Tracta'm, C3N7D3U SCCL i Mala Peça – ha posat en marxa una campanya de recaptació de fons a través de la plataforma Goteo. A dues setmanes de finalitzar la primera ronda de donacions, s'ha aconseguit recaptar un 16% del total de l'objectiu a través de les aportacions de gairebé quaranta persones.

Segons s'explica en el Goteo de La Regadora "aquest 2023 proposem reflexionar sobre com hem construït les nostres ciutats, qui té dret a la ciutat, com podem crear espais segurs per a tothom a la nostra ciutat i com l'urbanisme pot plantejar solucions transformadores".

Afegeix un comentari nou