La Setmana Bio 2020 serà més ecològica i virtual que mai

LaviniaNext
Autor/a: 
Mar Llanas
 Font: Pixabay (Llicència CC)
Font: Pixabay (Llicència CC)
 Font: Setmana Bio
La Setmana Bio se celebra del 17 al 25 d'octubre. Font: Setmana Bio
 Font: Pixabay (Llicència CC)
L'alimentació i l’agricultura ecològica responen a una demanda de la societat. Font: Pixabay (Llicència CC).

La Setmana Bio 2020 serà més ecològica i virtual que mai

Autor/a: 
Mar Llanas
LaviniaNext

Resum: 

Del 17 al 25 d’octubre se celebra la Setmana Bio per a l’alimentació ecològica, que enguany aposta pel contingut virtual a causa de la crisi sanitària de la Covid-19.

La Setmana Bio s’ha hagut d’adaptar a les circumstàncies de la pandèmia i serà una edició en què es buscarà reduir al màxim el contacte entre persones, però mantenint l’esperit de sempre per informar i difondre la producció i alimentació ecològica, tot i que, en aquesta ocasió, de manera virtual.

L’alimentació i l’agricultura ecològica responen a una demanda de la societat, que exigeix mesures sobre la protecció del medi ambient i la qualitat dels aliments, posant l’accent en la necessitat de no utilitzar al llarg de la cadena de producció substàncies de síntesi química ni organismes modificats genèticament (OGM) i prestar especial atenció en el benestar animal.

Activitats Setmana BIO 2020

S’han programat tot un conjunt d’activitats organitzades pels mateixos protagonistes del sector per tot el territori català i també a internet. La Setmana Bio se celebra des del 2013 i, com en altres edicions, la programació s’agrupa en cinc temàtiques: visites a operadors ecològics, activitats comercials, activitats de divulgació, restauració i gastronomia i activitats a l’escola.

Des del departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya informen que “només es mantindrà el format presencial en aquelles activitats de la Setmana Bio a l’escola que es puguin realitzar dins dels grups de convivència establerts, les activitats comercials que es realitzin a les botigues i vagin dirigides als mateixos clients que estan comprant, o bé aquells plats o menús que els restaurants ofereixin als seus clients”.

Així doncs, l’edició d’enguany estarà farcida de vídeos d’explotacions ramaderes i agrícoles ecològiques, reunions virtuals, directes que connectin amb processos d’elaboració de productes ecològics, a banda d’un showcooking, xerrades i tallers en el format virtual de videoconferències. L’escola s’afegirà participant en xerrades amb pagesos ecològics i també es farà l’acte d’entrega del premi escola 100% virtual, entre altres activitats.

Els organitzadors preveuen que el format virtual augmenti el nombre de participants, atès que “ho podran fer des de casa seva o a través de materials virtuals”.

Pel que fa a les activitats presencials, hi haurà concursos i promocions a les botigues i menús per la Setmana Bio a la restauració.

Un altre canvi important és l’adaptació de la pàgina web setmanabio.cat. S’hi inclourà un apartat amb tota la informació de com poder organitzar una activitat i el formulari d’inscripció, i un altre apartat en què es podran visualitzar telematicament totes les activitats que es realitzaran durant els dies de la Setmana Bio.

Increment de producció i vendes durant la pandèmia

En el transcurs de la pandèmia el sector de la producció ecològica ha comprovat que la producció agroalimentària ecològica és un dels sectors essencials per al funcionament de la societat. El sector ha tingut una bona capacitat de resposta i no ha fallat en cap moment a l’hora d’abastir d’aliments els establiments i els seus clients habituals.

Segons informa el departament d’Agricultura, els operadors ecològics han augmentat considerablement la seva producció i venda de productes ecològics i han explorat noves vies de comercialització dels seus productes.

Així mateix, s’ha comprovat també que la societat ha donat més importància que mai als productes ecològics i de proximitat.

Afegeix un comentari nou