"Llàgrimes de petroli" a l’Amazònia nord peruana

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Ivet Eroles
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

"Llàgrimes de petroli" a l’Amazònia nord peruana

Autor/a: 
Ivet Eroles
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Alerta Amazònica busca finançament per la realització d’un documental que donarà veu als pobles indígenes afectats per grans vessaments de petroli.

Alerta Amazònica està realitzant el seu proper documental, "Llàgrimes de petroli", per donar a conèixer la realitat dels pobles indígenes Awajún, Achuar i Huampis, que viuen en territoris on les companyies petrolieres operen des de fa quatre dècades, provocant recentment dos vessaments de petroli de gran magnitud.

Alerta Amazònica és un col·lectiu especialitzat en la realització de documentals sobre conflictes ambientals a la regió andina i amazònica, en els què els pobles indígenes són els protagonistes. Per poder realitzar "Llàgrimes de petroli" han engegat una campanya de micromecenatge per obtenir finançament.

A l'Amazònia Nord del Perú la successió de fuites de petroli i abocaments d'aigües molt salinitzades i contaminades amb metalls pesats ha generat una contaminació endèmica, provocant profunds impactes a la salut ambiental. Les infraestructures obsoletes com els oleoductes, construïts fa 40 anys, en vèncer el seu cicle de vida pateixen trencaments periòdics, abocant milers de barrils al riu i als aiguamolls.

Els últims accidents van ocórrer el 25 de gener i el 3 de febrer de 2016 a les províncies de Bagua i Morona i han abocat més de 3.000 barrils de petroli. Aquests vessaments han afectant directament entre 6.000 i 10.000 persones, la majoria de comunitats indígenes de les riberes dels rius Chiriaco i Marañón. A més, l'aïllament geogràfic d´aquests conflictes ambientals alimenta la impunitat corporativa i la desprotecció pels pobles afectats.

Afegeix un comentari nou