Martín Endara: "El voluntariat m'aporta un punt de vista més gran del món"

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària
 Font:
Font:

Martín Endara: "El voluntariat m'aporta un punt de vista més gran del món"

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

En Martín Endara té molt clar que el voluntariat és una bona manera de fer el món una mica més just. Aquest serà el segon curs que forma part del grup de voluntaris de Cooperació i Medi Ambient de la Fundació Autònoma Solidària. Aquest any el grup de cooperació treballarà per donar a conèixer la banca ètica.

Martín Endara Coll

Entitat: Fundació Autònoma Solidària

Edat: 20

Quants anys portes fent voluntariat?

Un, vaig començar el curs passat a la FAS. Abans només havia fet coses puntuals a l'institut i a Intermón Oxfam. En aquesta entitat vaig estar ajudant a organitzar el Dia de l'esperança.

Perquè vas decidir fer voluntariat?

Volia incidir de manera positiva en la societat. Trobo que el món està molt mal organitzat i que cal canviar-lo de mica en mica.

Ens pots dir una paraula que defineixi el voluntariat?

Contacte.

Quina banda sonora posaries al teu voluntariat?

"Al otro lado del rio" de Jorge Drexler.

La millor experiència amb què t'has trobat fent voluntariat?

Una xerrada que van fer dos nois de Brasil l'any passat a la universitat. Havien vingut a Europa per participar al Fòrum Mundial de l'Aigua i van fer xerrades i conferències a diferents llocs, un d'ells aquí a l'Autònoma. Ens van parlar sobre la construcció de preses i la privatització de l'aigua i a mi personalment em van ensenyar que tot i tenir una vida ben diferent a la nostra ens podem ajudar mútuament.

Què t'aporta el voluntariat i què aportes a la societat a través del voluntariat?

El voluntariat m'aporta un punt de vista més gran del món, de com funciona i perquè és el que és i no un altre de diferent. Aprenc moltíssim dels altres voluntaris i de la gent que al llarg del curs anem coneixent. Pel que fa a mi... no sé, jo aporto ben poca cosa: el meu temps i les meves ganes de xerrar i explicar-los les nostres campanyes.

Afegeix un comentari nou