Música entre el gel per la protecció de l'Àrtic

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Música entre el gel per la protecció de l'Àrtic

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

El piano de Ludovico Einaudi posa música a la campanya de Greenpeace per la protecció de l'Àrtic.

El 20 de juny s'ha pogut veure i sentir públicament les imatges del pianista Ludovico Einaudi tocant entre el gel "Elegia per l'Àrtic", en l'acte organitzat dintre de la campanya "Veus per l'Àrtic" de Greenpeace.

L'Àrtic Sunshine va salpar des d'Alemània fins a Noruega el passat 6 de juny, portant a bord al compositor i pianista Ludovico Einaudi. L'expedició forma part de la campanya que recull les veus de persones expressant raons per protegir l'Àrtic en més de 5 idiomes diferents.

Nombroses figures públiques com els actors Ricardo Darin, el cantant Macaco o la model Martina Klein entre molts altres, han col·laborat amb Greenpeace en la campanya. En total 8 milions de persones en tot el món han signat reclamant la protecció de l'Àrtic. A bord també viatgen dues de les youtubers més populars en llengua castellana Yellow Mellow i Cadepe, que donen suport a la campanya i retrasmeten diariament el viatge.

La comissió OSPAR es reuneix a Tenerife del 20 al 24 de juny

Greenpeace ha llançat la campanya el mes de juny, amb motiu de la trobada a Tenerife entre el 20 i 24 de juny de la comissió OSPAR, que regeix la cooperació internacional per la protecció del medi marí a l'Atlàntic Nord-est. En aquesta trobada OSPAR ha de decidir sobre la creació d'una àrea protegida en les aigües internacionals de l'Àrtic sobre les quals té competència, un' àrea equivalent a l'extensió del Regne Unit.

La decisió ha de ser presa després del reconeixement del comitè científic d'OSPAR, del fet que hi ha evidències suficients de l'alt valor ecològic d'aquesta regió i del fet que existeix un greu procés de desgel a causa del canvi climàtic, amb la consegüent afectació als recursos naturals.

Una àrea sense protecció

Tot i la importància per l'equilibri del planeta, l'Àrtic és l'oceà amb menys reserves marines protegides, i les seves aigües internacionals, avui cobertes pel gel, estan al punt de mira de les multinacionals del petroli, la pesca i el transport marítim. L'impacte del canvi climàtic sobre l'àrtic posa en risc la seva biodiversitat i té un gran impacte sobre el planeta sencer. Alguns estats s'oposen al Conveni d'OSPAR que pretén protegir un 10% de l'Àrtic.

Afegeix un comentari nou