Neix una associació que promou els menjadors escolars ecològics

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Neix una associació que promou els menjadors escolars ecològics

Resum: 

Es crea aquesta associació amb la voluntat de promoure i donar suport a aquest tipus de menjadors a les escoles.

L'any 2010, de les 2.800 escoles catalanes només 40 tenien menjador ecològic. L'Associació Menjadors ecològics pretén analitzar la situació actual i ajudar les escoles i AMPA a fer el canvi a l'alimentació ecològica, de temporada i de proximitat.

"La primera plataforma catalana de formació i d'assessorament integral per a les escoles que vulguin tenir un menjador de qualitat". Així s'autodefineix aquesta nova iniciativa que vol promoure "un model de menjador escolar saludable, educatiu, sostenible i just".

L'Associació Menjadors ecològics fa els seus primers passos posant en marxa dos projectes. D'una banda, pretén situar en un mapa interactiu les escoles amb menjador ecològic i la seva xarxa d'abastiment. I, d'altra banda, vol crear una plataforma de formació i assessorament integral dirigida a totes les parts implicades als menjadors ecològics. Per poder portar a terme aquestes iniciatives, busca finançament a través de la plataforma de crowdfunding Verkami.

"La majoria de serveis de menjador ens ofereixen uns mínims que compleixen tota la normativa establerta, però que no enriqueixen l'escola amb coneixements alimentaris necessaris: mongetes congelades i destemporatlitzades, peixos de piscifactoria provinents de la Xina, pollastre en forma de nugget". Per això, en aquesta iniciativa els menjadors ecològics i de proximitat van de la mà de l'educació alimentària i ambiental.

"Si vols córrer i saltar, t'has de ben alimentar" afirma el vídeo que ha difós l'associació per donar-se a conèixer.

Comentaris

Em sembla una iniciativa molt interesant. Felicitats!

Afegeix un comentari nou