Neix una nova entitat per vetllar per les colònies de gats a Gavà

LaviniaNext
Autor/a: 
Alba Marino
Gavà Gats, una nova entitat per la cura dels gats ferals de la zona, neix amb la voluntat de millorar el benestar d'aquests animals. Font: Gavà Gats
Gavà Gats neix amb la voluntat de millorar el benestar d'aquests animals. Font: Gavà Gats.
Gavà Gats és una nova entitat creada per donar assistència a les colònies ferals del municipi. Font: Licencia CC
Gavà Gats és una nova entitat creada per donar assistència a les colònies ferals del municipi. Font: Licencia CC

Neix una nova entitat per vetllar per les colònies de gats a Gavà

Autor/a: 
Alba Marino
LaviniaNext

Resum: 

Gavà Gats és una associació sense ànim de lucre encarregada de controlar les colònies ferals de Gavà. El grup de voluntaris ajuda als gats en l'alimentació, rescat, visites al veterinari i en la cerca de llars d'acollida.

L'amor pels animals ha portat un grup de veïns de Gavà a crear una entitat per cuidar les colònies de gats urbans del municipi. L'objectiu de Gavà Gats és millorar el benestar d'aquests animals, proporcionant-los aliment, aigua i atencions veterinàries, a més de promoure adopcions i controlar les colònies.

El consistori municipal fa anys que va iniciar una sèrie de campanyes per tenir cura dels gats del municipi. Però des de l’entitat asseguren que la manera d’organitzar les colònies de gats no era eficient. Fruit de les reunions amb els voluntaris de la localitat va sorgir la idea de començar aquest nou projecte.

Tot i que tots els municipis tenen gats pel carrer i és un tema present a la majoria de pobles, les colònies ferals s’han de controlar: “no s’ha d’oblidar que estan protegits per llei”, destaca el vocal de la nova entitat, Miquel Rosselló.

Més recursos i més voluntaris

Des de Gavà Gats demanen més conscienciació, tant per part de la població com de l'administració. Consideren que, per fer una bona feina amb els gats, seria convenient un refugi municipal gestionat per l'Ajuntament, a més de voluntaris que hi donin suport. "Des de l'Ajuntament estan oberts a col·laborar amb el nostre projecte. Hem tingut entrevistes a la ràdio, a la televisió local i en altres publicacions no institucionals”, assegura Rosselló.

Fàcil de crear i difícil de gestionar

Com a associació nouvinguda, s'han hagut de preparar força per saber com crear l'entitat. No obstant això, des de Gavà Gats són optimistes pel que fa al procés de constitució d'una nova organització. "El procés burocràtic és molt senzill i en un termini de tres mesos aproximadament ja tens una entitat constituïda”.

Reconeixen, però, que la complicació sí que pot aparèixer quan s'ha de fer funcionar l’entitat, sobretot per crear els càrrecs i decidir quines són les obligacions de cadascú, tenint en compte que és una entitat sense ànim de lucre que es mou per vocació i amor pels animals.

Com donar suport a Gavà Gats

La tresorera de l'entitat, l'Arantxa Rodríguez, explica que hi ha moltes opcions per col·laborar amb ells i donar suport al seu projecte: “pots fer-te soci voluntari per alimentar les colònies o portar els animals al veterinari o pots convertir-te en casa d’acollida", explica.

Aquells que no disposin de temps però vulguin ajudar, poden fer aportacions econòmics. L'entitat compta amb un projecte de Teaming per fer una donació d’un euro al mes a partir de la pàgina web. Només cal registrar-se i l’aportació econòmica es realitza automàticament.

“Gràcies a un programa informàtic de control de colònies s’està confeccionant una base de dades de gats molt completa”, celebren des de Gavà Gats. S’inclourà un cens real de les colònies ferals de Gavà amb fitxes completes de les seves característiques, ubicació, control de l’alimentació i el seguiment de les actuacions sanitàries.

Bon inici i reclam de més col·laboració

Els responsables de Gavà Gats estan molt contents amb la participació ciutadana amb què està comptant el projecte. L'entitat va participar a una fira del poble i van copsar una molt bona rebuda del públic. “La gent ens porta pinso, mantes i llaunes, però cal més”, recalca Rodríguez.

Malgrat que estan satisfets perquè fa pocs mesos que han començat, lamenten que fa falta més conscienciació de la situació dels gats i de la feina que hi ha al darrere. Recalquen la falta de voluntariat i la importància d’aquest: “la creença que un gat és molt independent no és del tot cert. Es necessiten moltes mans i molta gent amb ganes d’ajudar”, asseguren des de l'entitat.

Els voluntaris no perden l’esperança, d’aquí a deu anys esperen tenir “un refugi on els gats estiguin protegits i amb molts socis i voluntaris”. Esperen, en definitiva, ser visibles i que la seva feina serveixi per millorar la qualitat de vida dels gats de Gavà.

Afegeix un comentari nou