Nox, un vi per la conservació dels mussols

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Nox, un vi per la conservació dels mussols

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

Els cellers Pinord han presentat el vi solidari Nox, amb el qual col·laboren en el projecte de conservació de rapinyaires nocturnes amb l'entitat World Nature.

Acord de custòdia agrària

Bodegues Pinord ha signat un acord de custòdia agrària amb l'entitat World Nature a la finca de Muntanyans, al terme municipal de Castellet i La Gornal, a l'Alt Penedès. Allí es conreuen les vinyes de forma biodinàmica. Els ceps de més de 40 anys de cabernet sauvignon, merlot i ull de llebre, es seleccionen a mà i es verema el raïm de nit, quan la temperatura és més freda, per preservar totes les característiques pròpies d'aquestes varietats de raïm, assolint un vi d'alta qualitat i sabor. Però Pinord també ha posat en marxa un Pla de conservació de la biodiversitat a la finca, mitjançant l'acord amb World Nature.

Amb aquesta col·laboració Pinord pretén harmonitzar el cultiu ecològic i biodinàmic de les seves vinyes amb la conservació de la natura i les seves espècies a les seves finques i entorns. Una de les primeres mesures del pla és el programa de Conservació de Rapinyaires nocturnes: Òlibes, Mussols i Xots. Es tracta d'espècies en declivi, que, a més a més, proporcionen importants serveis ambientals, amb funcions útils a l'agricultura, ja que actuen com a depredadors naturals d'algunes de les plagues que pateix la vinya, i per tant són decisiu per al control ecològic dels conreus.

Un vi solidari

El vi elaborat ha estat anomenat Nox, que significa nit en llatí, i està dedicat als treballadors que fan la verema nocturna, i als animals de la nit, com els mussols i les òlibes. Han estat elaborades 150.000 ampolles en una primera producció, de vi negre, rosat i blanc. Per cada ampolla venuda, Pinord dóna 10 cèntims d'euro al projecte de Conservació dels Rapinyaires Nocturns.

World Nature és una entitat ambiental dedicada a la Conservació de la Natura i la Divulgació, Educació i Sensibilització Ambientals

L'acord de custòdia del territori va ser signat el novembre del 2015, i va ser presentat públicament al juliol del 2016, en un acte durant el qual van ser alliberats una òliba i dos xots.

Afegeix un comentari nou