Premis Decreixement 2024 guardonen Yayo Herrero i la Brigada del Salabret

Coordinadora d'ONG Solidàries
Autor/a: 
SCervià
Yayo Herrero i La Brigada Activista del Salabret, en acció Font: Dani Blanco / Marta Gispert
Les premiades: Yayo Herro i La Brigada del Salabret. Font: Coordinadora d'ONG Solidàries
Logo Agenda Llatinoamericana Font: Agenda Llatinoamericana
Agenda Llatinoamericana Mundial. Font: Coordinadora d'ONG Solidàries

Premis Decreixement 2024 guardonen Yayo Herrero i la Brigada del Salabret

Autor/a: 
SCervià
Coordinadora d'ONG Solidàries

Resum: 

Coincidint amb el Dia Mundial de la Terra, la Comissió de l’Agenda Llatinoamericana fa públics els resultats de la convocatòria del XVI Premi a la Difusió del Decreixement.

En la modalitat individual, la XVI edició dels Premis del Decreixement premia l’antropòloga, enginyera i activista, Yayo Herrero López. El jurat ha valorat positivament "la difusió que fa del Decreixement des d'una perspectiva ecofeminista, posant la vida en el centre i per tant, en la cura de les persones i del medi ambient".

Pel que fa a la modalitat col.lectiva, la comissió de l’Agenda Llatinoamericana premia La Brigada Activista del Salabret, un col.lectiu gironí de qui el jurat en valora la difusió del decreixement "a través de les accions de recollida de residus en entorns naturals, deixats per persones que encara no han pres consciència de civisme, i que les administracions no treuen". El jurat també valora les accions complementades amb xerrades educatives que promouen prioritàriament la reducció del consum, que fa la Brigada del Salabret.

Els Premis a la difusió del Decreixement-Memorial Arcadi Oliveres són uns guardons que posen en valor la difusió de les alternatives al creixement il.limitat propi del capitalisme. Amb aquests guardons es vol distingir entitats, comunitats, moviments socials i persones que, mitjançant els treballs de recerca o d’acció directa, organització de cursos, conferències, publicacions, continguts audiovisuals o materials pedagògics, difonen els principis del decreixement, com l’optimització de l’ús de l’energia, la necessitat urgent de reduir residus, o el retorn a l’agricultura ecològica.

En total, en aquesta edició hi havia 20 candidatures. El premi consta d’una dotació econòmica de 500 euros per a cada candidatura escollida i compromet a l’entitat o persona premiada a fer una xerrada i un article que es publica en l’Agenda Llatinoamericana Mundial en curs. Alguns dels guardonats en edicions anteriors són l’economista, Joan Martínez-Alier (2023), Aigua és Vida (2022), SOS Costa Brava (2021) o Fridays for Future Girona (2020).

Afegeix un comentari nou