Propostes senzilles per revertir l’impacte humà en el planeta

Fundació Autònoma Solidària
 Font: CJB
L'Espai Jove La Fontana de la ciutat de Barcelona s’omplirà de tallers i activitats de respecte al medi ambient. Foto: CJB
 Font: Diputació de Barcelona
La SEDS proposa fer visibles els esforços i progressos per avançar cap a una societat més sostenible. Foto: Diputació de Barcelona

Propostes senzilles per revertir l’impacte humà en el planeta

Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

Les ‘Jornades de Sostenibilitat’ ompliran de tallers i activitats l’Espai Jove La Fontana de la ciutat de Barcelona.

El dissabte 1 de juny, l’Espai Jove La Fontana de la ciutat de Barcelona s’omplirà de tallers i activitats per celebrar una nova edició de les ‘Jornades de Sostenibilitat’. Organitzades pel Consell de la Joventut de Barcelona (CJB), el Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils (CRAJ) i el Punt InfoJOVE Gràcia (PIJ), al llarg de tot el dia es podrà participar gratuïtament, prèvia inscripció, en un conjunt de propostes senzilles i pràctiques que volen apropar la ciutadania en l’objectiu de revertir l’impacte de l’ésser humà al planeta.

Programació

 • 12.30 h. Xerrada: ‘Reptes de la joventut per salvar el planeta’ amb la participació de:
 • 14.00 h. Dinar de reaprofitament
 • 15.00 h. Jocs de fusta
 • 16.00 h. Tallers
  • Instruments reciclats
  • Reparació de tendes de campanya
  • Compreses de tela
  • Autoreparació de bicicletes
  • Zero Waste: fem sabó
 • 18.30 h. Presentació de la guia SOS Campaments
La referència de #FridaysForFuture

Les diverses activitats i accions proposades en les Jornades per la Sostenibilitat 2019 volen posar sobre la taula el repte de salvar el planeta que té la generació actual. ‘Fridays for future’, el moviment que va posar en marxa la jove sueca Greta Thunberg i aquí s’han unit diverses entitats i joves d’arreu del món, serveix com a punt de partida per evidenciar com la sostenibilitat és una qüestió que afecta a tota la població i, com a responsables del futur, és el jovent qui també ha d’abordar aquesta problemàtica.

En plena Setmana Europea del Desenvolupament Sostenible

El 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient, una jornada de les Nacions Unides per a la conscienciació i l’acció mundial per la protecció del medi ambient. Del 30 de maig al 5 de juny, a tot Europa s’ha instituït la Setmana Europea del Desenvolupament Sostenible (SEDS), que es proposa fer visibles els esforços i progressos per avançar cap a una societat més sostenible, a facilitant l’organització d’esdeveniments que serveixin per acostar a la ciutadania en la necessitat de tenir en compte l’entorn en cada acció de la vida quotidiana.

Afegeix un comentari nou