Que fer amb els telèfons mòbils vells?

 Font:
Font:

Que fer amb els telèfons mòbils vells?

Resum: 

La Fundació MONA-Centre de Recuperaió de Primats està duent a terme una campanya de recollida de telèfons mòbils vells per tal de reciclar-los i així bescanviar-los per un donatiu per cobrir les despeses de funcionament de la fundació.

MONA és una fundació de Girona que acull ximpanzés i mones recollits per la policia i que viuen en condicions vergonyoses i inhumanes a tot l'estat espanyol. Aquests animals acostumen a ser portats d'Àfrica il·legalment i comprats per propietaris de circs i particulars que els volen com a mascotes i moltes vegades aquests no disposen dels recursos necessaris per a oferir-los un hàbitat en bones condicions per viure.

Amb aquesta campanya de recollida de mòbils vells a més, es col·labora també al reciclatge de coltan, un aliatge fet servir per les bateries dels mòbils i altres electrodomèstics, que s'obté de les explotacions mineres de les zones de la selva de l'Àfrica central. El problema del coltant és que l'augment de la seva demanda és la causant de conflictes bèl·lics per aconseguir el control d'aquest material, de condicions d'explotació en règim de semiesclavitud, desastres mediambientals amb greus repercussions en la fauna local d'especies protegides pel seu perill d'extinció com els goril·les i també la causant de problemes de salut a la població de la zona, associats amb els mètodes d'explotació arcaics i infrahumans que s'utilitzen.

Les facultats de la Universitat de Girona i les escoles de la comarca disposaran de contenidors de recollida des d'aquest mes fins al febrer.

D'altra banda, si també esteu interessats en col·laborar amb aquest projecte us podeu posar en contacte amb la Fundació MONA .

Afegeix un comentari nou