Saps quant CO2 produeixes en el teu dia a dia?

Associació per a Joves Teb
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Saps quant CO2 produeixes en el teu dia a dia?

Associació per a Joves Teb

Resum: 

Les cooperatives TEB Gestió i Madsystems han creat un portal web que calcula les conseqüències que tenen les teves activitats quotidianes sobre el canvi climàtic. També t'ofereix propostes per reduir les teves emissions de CO2.

A partir de la darrera factura de la llum, el quilometratge del teu cotxe o les peces de roba del teu armari, XunBonClima calcula les emissions de diòxid de carboni (C02) que generes. L'objectiu no és que et sentis culpable, sinó que prenguis consciència de l'impacte ambiental de les teves accions quotidianes i en prenguis mesures. L'aplicatiu també t'ajuda en això i t'ofereix propostes per reduir les emissions.

Les cooperatives TEB Gestió i Madsystems, amb la col·laboració de Celobert, són les impulsores de XunBonCLima, que pretén ser una eina divulgativa contra el canvi climàtic. El projecte està dirigit per Jordi Bigues, ecologista, activista i expert en canvi climàtic.

XunBonClima analitza múltiples àrees, com ara, el consum d'electricitat o d'aigua de la llar, els residus domèstics generats, el tipus de dieta seguida (vegetariana o carnívora), els hàbits de consum d'aliments (productes locals o d'importació) o els desplaçaments habituals i el mitjà de transport emprat.

Així, calcula l'impacte climàtic de les accions quotidianes i permet obtenir certificats que l'expressen de manera gràfica. Per facilitar la seva comprensió, els certificats adopten el sistema de classificació energètica més implantat (de la "A", molt eficient, a la "G", molt poc eficient). També incorporen recomanacions per reduir i compensar les emissions de diòxid de carboni de cada àrea específica.

Afegeix un comentari nou