Setmana del Voluntariat Ambiental

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Setmana del Voluntariat Ambiental

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

Qui fa voluntariat ambiental a Catalunya? De l’1 al 9 de juny se celebrarà la Setmana del Voluntariat Ambiental, una iniciativa que pretén fer un reconeixement a les persones voluntàries en l'àmbit ambiental i donar visibilitat a les entitats que les acullen.

Molts dels projectes mediambientals que es duen a terme arreu del territori no serien possibles sense la col·laboració i dedicació de les persones voluntàries i ni tampoc sense l'acollida, la formació i la gestió de les sevs tasques que fan les entitats.

La Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC) va néixer de la necessitat de dotar d’estructura aquest moviment de voluntariat ambiental, així com de fomentar i consolidar els projectes i programes de voluntariat que es duen a terme en aquest àmbit.

Ara, després d’anys de feina feta entre tots, de desenvolupar projectes il·lusionadors i impulsors de canvi, la XVAC ha volgut fer un reconeixement públic a la tasca de les persones voluntàries que es dediquen a la protecció i millora del medi ambient i a les entitats que ho fan possible, mitjançant la celebració de la Setmana del Voluntariat Ambiental (SVAC).

La SVAC tindrà lloc de l’1 al 9 de juny del 2013 a l'entorn del Dia Mundial del Medi Ambient – 5 de juny- dies en què es concentraran accions i activitats de voluntariat ambiental organitzades per diferents entitats d’arreu del territori, per tal d'oferir experiències de voluntariat obertes a la participació dels ciutadans i també de la societat organitzada.

Durant aquests dies es podrà participar en activitats tan diverses com la construcció de caixes niu, aprendre com desbrossar un bosc, què es fa per evitar incendis, netejar el fons marí o la ribera d’un riu, conèixer la fauna i flora d’un indret i quines tasques de conservació s’hi fan.

Mentre no arriba la Setmana

Durant les setmanes prèvies a la celebració de la Setmana del Voluntariat Ambiental, s’ha posat en marxa una campanya de recollida de fotografies i dibuixos sota l’eslògan “Dóna un cop de mà pel Medi Ambient”, on s’anima a tothom a fer una fotografia de les seves mans donant un cop de mà pel medi ambient o bé fent un dibuix d’una mà, i enviar-ho a la XVAC en format digital.

Totes les imatges seran penjades a la web de la SVAC.

Sinergies

La Setmana del Voluntariat Ambiental compta amb la col·laboració activa del Departament de Territori i Sostenibilitat, considerada un dels projectes clau del Pla de Suport al Tercer Sector Ambiental per aquest 2013. La Setmana té també el suport de l’Obra Social de “la Caixa. Tot i que la Setmana està impulsada per la XVAC , serà co-organitzada amb totes aquelles entitats que s'hi sumin.

Com participar-hi?

Si sou una entitat, una escola, un grup organitzat, una empresa, voluntaris o futurs voluntaris... i us voleu afegir a la Setmana del Voluntariat Ambiental, poseu-vos en contacte amb la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC) a través del correu lasetmana@xvac.cat o trucant al 673856110.

Tambe podeu donar d'alta la vostra activitat a través d'aquest formulari.

Qui fa voluntariat ambiental a Catalunya?

La Setmana també és una oportunitat per conèixer millor la realitat del voluntariat ambiental a Catalunya. És per això, en motiu també d'aquest esdeveniment, la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya també està elaborant una actualització de quines entitats desenvolupen programes o activitats de voluntariat ambiental a casa nostra.

Tant si participeu o no a la Setmana, si sou una entitat amb voluntariat ambiental, podeu omplir aquest formulari.

Consulteu el web de la Setmana del Voluntariat Ambiental i segiu-la a través de les xarxes sociasl (facebook, hashtag #SVAC2013).

Afegeix un comentari nou