Som Mobilitat treballa perquè hi hagi més gent que entengui que el nostre futur o serà sostenible o no serà

Colectic
Autor/a: 
Sara Borrella
Som Mobilitat és una cooperativa que treballa per un desplaçament  desplaçaments sostenible reduint el número de vehicles acumulats a les nostres ciutats Font: Som Mobilitat
Som Mobilitat és una cooperativa que treballa per un desplaçament desplaçaments sostenible reduint el número de vehicles acumulats a les nostres ciutats Font: Som Mobilitat

Som Mobilitat treballa perquè hi hagi més gent que entengui que el nostre futur o serà sostenible o no serà

Autor/a: 
Sara Borrella
Colectic

Resum: 

Parlem amb Ricard Jornet, Arnau Vilardell, Dani Quílez, Lukas Reichel i Vanessa Linares de Som Mobilitat, una cooperativa de consum que treballa per reduir la petjada ecològica potenciant el transport sostenible.

Quina és la filosofia de Som Mobilitat?

Som Mobilitat som una cooperativa de consum sense ànim de lucre. La nostre missió és oferir productes i serveis a les nostres sòcies que els hi permetin fer una mobilitat més sostenible.

Tenim quatre pilars sota els que s'assenta la nostra visió: volem reduir la nostra mobilitat, potenciar el anar a peu i bicicleta, apostem per un transport públic de qualitat i canviem del transport privat al transport compartit

Com funciona la vostra cooperativa?

El servei principal de la cooperativa és una plataforma web que permet als socis llogar i compartir vehicles elèctrics. La cooperativa ofereix totes les eines digitals per fer-ho possible, facilitant així la creació de comunitat de persones que volen fer realitat una mobilitat més sostenible compartint vehicles elèctrics.

L’actual sistema de mobilitat afecta el canvi climàtic. Què aporta el vostre model?

Les emissions de CO2 produïdes pel transport privat són una de les majors fonts. Per intentar reduir aquestes fonts és molt important reduir les nostres emissions i des de Som Mobilitat creiem que només ho aconseguirem si fem un decreixement conscient de la nostra mobilitat.

Des de la cooperativa apostem per la mobilitat a peu, en bicicleta i el transport públic però quan necessitem resoldre la nostra mobilitat amb un vehicle privat de combustió oferim la possibilitat de fer-ho amb un vehicle elèctric i compartit.

Aquesta proposta pel decreixement i per la mobilitat elèctrica compartida creiem que és una molt bona manera per reduir les nostres emissions de C02.

Quina és la situació actual de Som Mobilitat al territori català?

En aquests moments tenim 36 cotxes i estem a més de 12 municipis de Catalunya. A més estem parlant amb molts ajuntaments així que esperem que al llarg del 2020 podrem anunciar moltes més novetats.

Creieu que la tendència 'ecofriendly' i els nous format de consum afavoreix el vostre model?

Si totalment, per sort cada cop hi ha més gent que entén que el nostre futur o serà sostenible o no serà, som gent que volem viure sense generar tants residus ni contaminar tant i aquesta tendència farà que cada cop més gent aposti per empreses i projectes que treballen per món més sostenible.

Afegeix un comentari nou