Tardor ambiental al bosc del barri de Gràcia

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
Anna Parisi
Projecció de Nugant Cordes al Bosc de Turull la tardor de 2018 Font: Nugant Cordes
Projecció de Nugant Cordes al Bosc de Turull la tardor de 2018 Font: Nugant Cordes
El Bosc de Turull és un bosc al mig del barri de Gràcia on es realitzen activitats ambientals i comunitàries Font: Aula Ambiental Bosc de Turull
El Bosc de Turull és un bosc al mig del barri de Gràcia on es realitzen activitats ambientals i comunitàries Font: Aula Ambiental Bosc de Turull

Tardor ambiental al bosc del barri de Gràcia

Autor/a: 
Anna Parisi
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

Entitats i associacions proposen una tardor de consciència ambiental i contacte amb la natura al Bosc de Turull, situat al bell mig de la ciutat de Barcelona.

La Societat Catalana d'Educació Ambiental dinamitza l'Aula Ambiental del Bosc de Turull, que ha esdevingut un espai de referència en la promoció de l'educació ambiental i la sostenibilitat en un barri tan urbà com el barri de Gràcia de Barcelona.
Aquesta aula en mig d'un bosc urbà, acull associacions veïnals, entitats ambientals i socials del districte i escoles, en un projecte de treball en xarxa que vol facilitar que infants, jovent i la ciutadania en general puguin accedir a informació, coneixements i pràctiques ambientals de referència.


Descobrir i actuar per la Biodiverstat a la ciutat

La fauna urbana és la protagonista de la sessió del 27 d'octubre, en la que l'associació Animal Latitude presenta als més petits els animals que viuen a la ciutat. El 10 de novembre un itinerari de tardor per Collserola ajudarà a descobrir els fruits que trobem a la serra a la tardor, quins són comestibles i quins són tòxics. És una ocasió per endinsar-se al valuós ecosistema dels boscos de Collserola i el pantà de Vallvidrera, i gaudir gaudir dels colors, les olors i sabors de la tardor.
El cicle de la natura es materialitza a través del compostatge, així, el 24 de novembre la SCEA organitza una jornada de compostatge comunitari en família per aprendre trucs per aconseguir un bon compost. L'aula ofereix assessorament al professorat i les escoles, i per tant el 14 de novembre organitzen un taller per apropar el mètode del compostatge amb cucs de terra a les aules, en el que s'aprèn com tenir cura del procés i en especials dels seus silenciosos i actius protagonistes.

El 10 de novembre veïns i veïnes, voluntaris i voluntàries, estan convidats a una jornada de voluntariat ambiental que té per objectiu millorar la biodiversitat al Bosc de Turull i tornar els nutrients del compost al sòl del bosc.


Creativitat inspirada en la natura i el medi ambient: Art, Salut i Benestar

La programació treballa la connexió de la natura amb l'art i la salut, amb el cicle Arrelarts. Inclou cançons al bosc i teatre infantil. El 26 d'octubre es projecta el documental 'Nugant cordes', que presenta diferents experiències agroecològiques i una forma diferent de relacionar-se amb la natura, el paisatge, l'alimentació i les persones. Després de conèixer productors, associacions i horts compartits que treballen per un canvi social de retorn al contacte amb la terra, el camp i l'horta, de forma sana i respectuosa amb el medi ambient, es podrà gaudir d'un col·loqui amb els creadors del reportatge, i debatre sobre la preocupació per l'alimentació saludable.
En aquesta nova forma de relacionar-se, també incideix en la vida comunitària la cerca del residu zero. Després de diversos tallers de Residu Zero, l'1 de desembre es dedica una jornada a la reparació de joguines, com a opció de consum responsable en dates prèvies al Nadal.
Es pot consultar la programació completa de tardor al Bosc de Turull i fer les inscripcions a través de la pàgina de l'espai.

Afegeix un comentari nou