Tàrrega t'apropa a la Sostenibilitat

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Tàrrega t'apropa a la Sostenibilitat

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

Des de fa 16 anys, la capital de l’Urgell aproxima a la ciutadania la reflexió ambiental i les propostes per un model sostenible, amb la celebració de la Fira de Medi Ambient.

El cap de setmana del 3 i 4 d’octubre, a la ciutat de Tàrrega hi haurà la possibilitat de conèixer més de 80 iniciatives orientades a buscar una model de vida de qualitat, respectuós amb l’ecologia i amb la societat.

L'organització de la Fira del Medi Ambient, que arriba a la seva XVI edició, promou un entorn transversal, en el qual les persones, des del coneixement i la conscienciació ambiental, trobin també la complicitat del sector econòmic per a poder assolir un canvi a model sostenible.

Conèixer les problemàtiques ambientals


Amb una finalitat pedagògica, el visitant podrà conèixer aspectes ambientals relacionats amb la biodiversitat, l'alimentació, la gestió de residus, el tractament d’aigües, i l'eficiència energètica.
L'agenda consta d’un extens programa de tallers, xerrades, exposicions i activitats lúdiques de sensibilització ecològica, destinats a públics adult i infantil.


El valor de la biodiversitat


Aprendre quina és i quins són els valors de la biodiversitat del territori, és un dels eixos que vertebra la fira, i per això es presentarà l’Observatori de Fauna de les Comes Eugues (Vallbona de les Monges), espai natural dels territoris de secà, i s’impartiran tallers didàctics sobre ratpenats, rèptils i petits mamífers.

La biodiversitat es troba també a la taula, és a dir als conreus i a la ramaderia tradicionals, que estan amenaçats per un model agrícola industrial i homogeneïtzador. Aquest problema ambiental, i la tasca dels qui treballen per aportar-hi solucions, seran presents a la fira, i així Tàrrega esdevindrà un aparador de les varietats autòctones, apostant per la seva recuperació. L’Associació Cultures Trobades de Slow Food Terres de Lleida aportarà coneixements sobre varietats de llavors perdudes del territori, mentre que amb una sortida de camp es podrà aprendre a identificar i tastar plantes espontànies comestibles del Reguer
L’Obrador Xisqueta promourà la llana d’ovelles de raça Xisqueta amb un taller de feltres.

Aliments a les escombraries?

La campanya Som gent de profit serà present a Tàrrega, per explicar perquè cada any llencem diners i tones d’aliments a les escombraries, i proposar estratègies contra el malbaratament alimentari.

A la cúpula Espai Fruita d’imatges projectades en 180°, s’estimularà el consum de fruita.

Construcció sostenible i eficiència energètica

Els visitants podran saber més de tècniques i materials de construcció respectuosos amb el medi, eficiència energètica de les llars, calderes de biomassa.

Es plantejaran alternatives per una mobilitat sostenible; està prevista la presentació de novetats en vehicles híbrids i elèctrics, i la dels nous motors bifuel amb tècnica GLP (Gas Liquat de Petroli)

La programació detallada de la Fira està publicada a la pagina web; tanmateix es poden seguir les actualitzacions a través de facebook i twitter.

Afegeix un comentari nou