‘Tasta i arrela’t’ un projecte d’Espigoladors per lluitar contra el malbaratament alimentari

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Emma Rovira
El projecte ja compta amb més de 200 inscripcions.  Font: Espigoladors
El projecte ja compta amb més de 200 inscripcions. Font: Espigoladors
Espigoladors basa la seva activitat diària en treballar contra aquestes problemàtiques. Font: Espigoladors
Espigoladors basa la seva activitat diària en treballar contra aquestes problemàtiques. Font: Espigoladors

‘Tasta i arrela’t’ un projecte d’Espigoladors per lluitar contra el malbaratament alimentari

Autor/a: 
Emma Rovira
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

El cicle d’activitats pretén abordar la problemàtica educant, sensibilitzant, investigant, comunicant i espigolant.

La Fundació Espigoladors impulsa el seu nou projecte, ‘Tasta i arrela’t, un cicle d’activitats amb l’objectiu de desgranar el malbaratament alimentari i fomentar una alimentació sostenible. Aquesta iniciativa, amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, busca generar espais de reflexió i debat sobre aquesta problemàtica, així com passar a l’acció per avançar cap a un futur més responsable amb el nostre entorn.

“L’objectiu principal de ‘Tasta i Arrela’t’ és poder introduir i aprofundir en la problemàtica de les pèrdues i el malbaratament alimentari implicant diferents col·lectius de persones i del sector agroalimentari” explica la Fundació Espigoladors. Això ho fan mitjançant la sensibilització, formació i participació de la ciutadania, així com amb la dinamització i participació de les persones que actualment ja conformen la borsa de voluntariat.

El cicle es planteja com un camí amb diferents etapes. Inicialment, es realitzaran xerrades i activitats introductòries per aprofundir en la problemàtica i conèixer les accions de la Fundació Espigoladors (Tasta’t). Després, passar a l’acció participant en una espigolada de bateig (Inicia’t) i també duent a terme formacions i activitats específiques per adquirir coneixements i eines (Arrela’t). Finalment, per celebrar els esforços i la implicació en la lluita contra el malbaratament s’organitzarà un dinar d’aprofitament (Celebra).

A partir d’aquestes activitats, podem convidar a tothom a descobrir les dimensions d’una problemàtica molt present avui en dia” afegeix Espigoladors “Descobrim quines són les causes de primera mà, visitant productors i productores d’arreu del territori i coneixent les seves experiències”.

Les diferents activitats del cicle estan previstes des del mes de juliol fins al mes d’octubre de 2023 i amb la intenció d’arribar a un públic ampli i divers tindran lloc a diverses localitzacions arreu del territori català com a Barcelona i l’Àrea Metropolitana, Comarques de Girona i Alt Maresme, Terres de Lleida, Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre.

“El voluntariat, sobretot, està molt interessat a poder-hi participar i descobrir encara més com treballem des de la Fundació per lluitar contra les pèrdues i el malbaratament alimentari” menciona Espigoladors. Les inscripcions per a les activitats ja estan obertes i les persones interessades poden consultar les accions programades a l’espai web creat, on també hi ha disponible un programa resum on consultar-les per etapes.

Afegeix un comentari nou