Troba la combinació correcta per fer la teva mobilitat més sostenible

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Troba la combinació correcta per fer la teva mobilitat més sostenible

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

Triar de manera pensada quina és la selecció idònia entre els diferents mitjans de transport, és la finalitat de la Setmana de la Mobilitat Sostenible d’aquest any, que es celebra a Catalunya entre l’11 i el 18 d’octubre.

Fes la barreja correcta: "Tria. Canvia. Combina".

Aquest lema convida a no caure en les rutines i a provar en cada trajecte l'opció més eficient i més adequada. Fent tries intel·ligents sobre el tipus de transport que fem servir, podrem estalviar diners, millorar la nostra salut i ajudar al medi ambient. I l’únic requisit que hi ha, és el de provar una cosa nova, tal com ens presenta el vídeo "Do the right mix".

Retrobar-se amb l’espai públic

Un dels objectius als quals mira la reflexió de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, és que el ciutadà pugui retrobar la seva ciutat, l’espai públic, la gent i el patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat. Els mitjans de transport sostenibles, tals com el transport públic, la bicicleta, l’anar a peu i els vehicles elèctrics, són instruments que permeten assolir aquest estil de ciutat. La informació i la sensibilització sobre els impactes ambientals de cada modalitat de transport, han de permetre estimular un comportament ciutadà que sàpiga col·locar l’ús del vehicle en una posició compatible amb el desenvolupament urbà sostenible.

6 curses de transport, bicicletades i caminades

Hi han previstes més d’un centenar d’activitats a diferents municipis de Catalunya, en especial bicicletades i caminades, com la que organitza a Barcelona el Bicicleta Club de Catalunya, però també tallers sobre mobilitat sostenible, presentacions de car-sharing i de vehicles elèctrics. Destaquen les 6 curses de transports organitzades per la Promoció del Transport Públic, en les que es competeix en diferents modalitats de transport, per verificar quina és la més eficient. La PTP és una ONG nascuda el 1993 que treballa de forma continuada per una mobilitat més sostenible i segura, a partir de la millora del transport públic col·lectiu, en totes les seves vessants, i de la reducció de l'excessiva dependència actual del vehicle privat per al transport de viatgers i mercaderies.

Durant la Setmana, que s'enmarca en la European Mobility Week ja celebrada al setembre en 1869 ciutats europees, també es podrà participar en un concurs de fotografies a instagram.

Afegeix un comentari nou