Un estiu ple de donacions al Banc de Recursos

Colectic-comunitari
Autor/a: 
Alejandra Sanchez
Recollida de mobiliari a l'Institut Químic de Sarrià per poder entregar-los a les entitats socials que els reutilitzaran. Font: Fundació Banc de Recursos. Font: Fundació Banc de Recursos
Recollida de mobiliari a l'Institut Químic de Sarrià per poder entregar-los a les entitats socials que els reutilitzaran. Font: Fundació Banc de Recursos.

Un estiu ple de donacions al Banc de Recursos

Autor/a: 
Alejandra Sanchez
Colectic-comunitari

Resum: 

Les donacions rebudes per l’entitat han evitat l’emissió de l’atmosfera de gairebé 8.000 quilos de diòxid de carboni.

És més que habitual que a l'estiu totes parem, encara que sigui una mica, la nostra activitat. Les entitats socials també solen prendre's aquest temps per descansar i recarregar piles i poder tornar amb més força després del descans estival. Però, aquest no és el cas de la Fundació Banc de Recursos que, durant tot l'estiu, ha continuat rebent donacions i finançament per part de diverses organitzacions.

Durant els mesos estivals, l'entitat ha rebut diverses donacions de mobiliari, entre les quals destaquen la de l'Institut Químic de Sarrià que, entre els mesos de juny i juliol, va donar més de 350 elements, entre armaris, taules, cadires, butaques, sofàs, prestatgeries, matalassos, somiers, roba de llit, estovalles i estoretes de gimnàs que seran reutilitzades per gairebé una desena d'entitats socials.

L'escola Voramar també s'ha animat a donar, en el seu cas, mobiliari escolar. El centre, juntament amb l'Escola de Batxillerat Internacional Voramón, va lliurar setanta taules de quart de primària i dos grups de sis i quatre taules. En aquest cas, les entitats receptores de la donació han estat l'Escola Ramon Pont de Terrassa i la iniciativa social Plataforma Educativa. Tal com expliquen des de la Fundació, entre aquestes dues donacions s'ha evitat l'emissió de gairebé 8.000 quilos de CO₂ a l'atmosfera, el que equival a eliminar la circulació de més de 1.300 cotxes durant tot un dia.

Pel que fa a les donacions d'aliments, la cadena de supermercats Bonpreu va donar, a través del servei Pont Alimentari, 273 quilos de peix fresc procedents d'un dels seus cursos de tall. En aquest cas, les entitats receptores van ser el Rebost solidari Sant Andreu, el Menjador Solidari Gregal i l'Associació Agape Intercultural, que atenen famílies i col·lectius en situació de vulnerabilitat a Barcelona.

Vint-i-cinc anys apostant per la societat i el medi ambient

La Fundació Banc de Recursos porta més de dues dècades treballant per la reutilització de recursos i l'aprofitament alimentari, a través de la gestió d'ofertes de materials, equipaments i aliments d'organitzacions que redistribueixen a entitats socials, tant de Catalunya, com del Sud global. Alguns dels recursos que gestiona la Fundació són equips informàtics, material mèdic i quirúrgic, maquinària agrícola i de tallers i material escolar.

Entre els principals objectius de l'entitat es troba també la tasca pedagògica i de formació de la ciutadania, ja que la Fundació busca conscienciar sobre la necessitat de redistribuir els recursos existents de manera més justa i de l'ús racional i responsable dels materials, deixant de banda el consumisme, la destrucció i del desaprofitament que es fa d'aquests.

Al llarg dels seus vint-i-cinc anys de feina, l'entitat ha rebut diverses distincions, entre les quals es troben el Premi de la Federació Catalana de Voluntariat Social o el de la Unió Catalana d'Hospitals, per la seva tasca a casa nostra i a països com ara Bolívia, Guinea Conakry, Mauritània, Senegal i Txad.

Afegeix un comentari nou