Wiki Loves Earth

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Wiki Loves Earth

Resum: 

Ja està en marxa el segon concurs fotogràfic sobre el patrimoni natural a Catalunya per il·lustrar la Viquipèdia. L'objectiu és ampliar la informació que hi ha publicada a través de l'aportació col·lectiva.

Per segon any, Amical Wikimedia i la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya impulsen a casa nostra el concurs fotogràfic internacional Wiki Loves Earth (WLE) sobre el patrimoni natural. Es pretén aconseguir imatges de diferents elements naturals de tot l’àmbit català que no tenen encara fotografia a la Viquipèdia.

El concurs és una invitació oberta a tothom perquè comparteixi les seves imatges amb l'esperit d'afavorir el lliure accés al coneixement comú. També vol ser una ocasió per “crear consciència pel que fa als recursos naturals, posar-los en valor i ajudar a conservar-los".

Què cal fotografiar i com s'envia?

L’any passat, a Catalunya es van recollir més de 5.000 fotografies de 445 llocs naturals diferents. Aquest any, amb una setmana ja se s’han compartit prop de 300.

Fins el 31 de maig, podeu enviar les vostres imatges sobre diferents elements naturals: espais naturals protegits, espais d’interès geològic, zones humides, cims emblemàtics, arbres monumentals i arbres destacats, platges, que trobareu en aquesta llista.

A més, a l'Estat espanyol s’organitza un concurs paral·lel centrat en els Llocs d’Interès Comunitari de la xarxa Natura 2000. Moltes imatges tindran l’opció d’entrar en un concurs o un altre.

Un vídeo explica com participar-hi i com carregar les imatges a Wikimedia Commons:

Totes les fotografies se cedeixen sota les condicions d’una llicència lliure per ser reutilitzades (preferiblement la 3.0 de Creative Commons).

Els premis de Catalunya seran atorgats per la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat i la Xarxa de Custòdia del Territori (xct), com en l'edició anterior.

Per més informació, consulteu el web del concurs i seguiu-lo amb el hashtag #WikilovesEarth.

Afegeix un comentari nou