El tercer sector social explicat als periodistes

El tercer sector social explicat als periodistes

Resum: 

Per tal que els mitjans de comunicació no fiquin la pota quan es facin ressò d'alguna notícia relacionada amb el tercer sector social, l'Agència de Comunicació Social ha publicat una guia que facilitarà als periodistes la recerca de fonts i la consulta d'informació sobre els àmbits i col·lectius amb què treballen les organitzacions del tercer sector social.

Les entitats socials del Raval s'han indignat més d'un cop al veure com cobrien els mitjans de comunicació alguna notícia del barri, com ara, un conflicte entre veïns o la mort d'un noi jove. Aquestes situacions es poden evitar facilitant la comunicació entre els mitjans i les entitats. És precisament això el que pretén l'Agència de Comunicació Social, iniciativa de la federació d'Entitats Catalanes d'Acció Social (ECAS), amb la "Guia d'entitats socials per als mitjans de comunicació" que acaba de donar a conèixer.

La guia presenta els diferents àmbits d'atenció i els col·lectius atesos per les entitats, i facilita dades de contacte d'entitats d'acció social membres d'ECAS, federació que agrupa 90 organitzacions sense afany de lucre que atenen 795.000 persones l'any. Aquest directori d'entitats podrà resultar de gran utilitat als mitjans de comunicació a l'hora de contactar amb entitats i ampliar informacions, contrastar-les, etc. En aquest sentit, l'Agència de Comunicació Social assenyala que "confiem que contribuirà a potenciar i diversificar la nostra presència i visibilitat".

Encara que se centra en les entitats d'acció social membres d’ECAS, la guia també inclou un apartat d'altres organitzacions del tercer sector social, amb detalls de diverses entitats de primer, segon i tercer nivell.

La Guia d'entitats socials per als mitjans de comunicació ha estat editada per l'Agència de Comunicació Social, amb la participació d'una setantena d'entitats membres d'ECAS i trenta altres organitzacions del tercer sector. La versió digital de la guia està disponible a la plana web d'ECAS i la versió impresa es difondrà entre periodistes de l'àmbit social perquè identifiquin fàcilment les entitats que treballen amb els diferents col·lectius.

Comentaris

Trobo de mal gust, desencertat i fora de to i de lloc el comentari que feu per presentar la guia, quan dieu : Per tal que els mitjans de comunicació no fiquin la pota quan es facin ressò d'alguna notícia relacionada amb el tercer sector social. (En aquest cas heu ficat la pota vosaltres)

Afegeix un comentari nou