Comença el termini per presentar l’Impost de Societats

Suport Tercer Sector – Econòmic
Les entitats poden presentar l'Impost de societats fins al 25 de juliol.
Les entitats poden presentar l'Impost de societats fins al 25 de juliol.
No totes les organitzacions estan obligades a declarar  l'Impost de Societats.
No totes les organitzacions estan obligades a declarar l'Impost de Societats.

Comença el termini per presentar l’Impost de Societats

Suport Tercer Sector – Econòmic

Resum: 

Les entitats no lucratives poden declarar aquest impost a l’Agència Tributària de l’1 al 25 de juliol.

L’Impost de Societats (IS) grava la renda de les persones jurídiques, entre les quals figuren associacions i fundacions, però no totes les entitats han de presentar-lo o pagar-lo. Les que estan obligades, ja poden omplir el Model 200 corresponent a l’exercici 2017.

Enguany, el model incorpora diverses novetats, però només dues petites variacions afecten les organitzacions del tercer sector. D’una banda, s’actualitza el llistat d’activitats prioritàries de mecenatge a partir dels canvis introduïts per la Llei de Pressupostos 2017. D’altra, en el nou formulari caldrà desglossar les diferents retencions que els pagadors hagin realitzat a l’entitat.

Seguint la normativa establerta a l'article 124 de la Llei 27/2014, de 27 de novembre, de l ‘Impost sobre Societats hi ha tres condicions que les entitats parcialment exemptes han de complir per no presentar aquest tribut:

  • Que els seus ingressos no superin els 75.000 euros anuals.
  • Que tots els ingressos no exempts que s'obtinguin estiguin sotmesos a retenció.
  • Que els seus ingressos sotmesos a retenció no superin els 2.000 euros anuals.

Davant qualsevol dubte, podeu contactar amb el servei d'assessorament econòmic gratuït de la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya.

Informacions relacionades:

Publicat el nou model de l’Impost de Societats per a l'exercici 2017

La meva entitat està obligada a presentar l'Impost de Societats?

Comentaris

Em podríeu aclarir que volen dir exactament les següents expressions? "Ingressos sotmesos a retenció" "Rendes no exemptes obtingudes que estiguin sotmeses a retenció"

Hola, Exteve

Els ingressos sotmesos a retenció són aquells en els quals la empresa o persona que paga a l'entitat es queda un percentatge (marcat per la llei de l'IS) que després ingressa a Hisenda en nom de l'entitat. Això passa, normalment, en ingressos procedents de lloguers, interessos, premis, drets d'autor... No és molt habitual que l'entitat en tingui.

Les rendes no exemptes (en una entitat parcialment exempta) són els resultats (ingressos menys despeses deduibles) procedents d'activitats econòmiques, és a dir, derivats de la venda de béns o de la prestació de serveis a canvi de un preu. Aquests, no és habitual que estiguin sotmesos a retenció. També serien rendes no exemptes els ingressos d'interessos, que si que n'estarien sotmesos.

Si vols consultar el vostre cas particular, et convidem a que facis la consulta mitjançant el servei d'assessorament que teniu disponible al portal de Xarxanet. Podeu accedir-hi des d'aquest enllaç.

Esperem haver resolt el vostre dubte.

Afegeix un comentari nou