La Universitat Lliure Rimaia

 Font:
Font:
 Font:
Font:

La Universitat Lliure Rimaia

Resum: 

En plena Gran Via de Barcelona una trentena de joves tiren endavant un projecte de Universitat Lliure inspirat en el model dels ateneus obrers de primera meitat de segle. La Rimaia ofereix gratuïtament un ventall de cursos, seminaris i trobades per potenciar un altre model educatiu basat en la lliure circulació del saber.

La Universitat Lliure la Rimaia és un espai okupat , gestionat per una trentena de joves que ofereixen gratuïtament classes de català, d’anglès, d’informàtica o electricitat per a totes aquelles persones interessades.

El model de gestió del centre s’inspira en els ateneus obrers de la primera meitat del segle XX en els que es promovia una que lliure circulació del saber a través de nous canals d’aprenentatge. Els joves que regeixen l’espai són en la seva gran majoria universitaris descontents amb el model educatiu vigent i que aposten per una altra manera de transferir els coneixements, una manera més democràtica per tal de poder arribar a més gent. La idea és que l’accés al saber sigui molt més ampli, capaç d'arribar a més gent i on el procés de creació de continguts sigui també col.lectiu.

Per això el ventall de cursos ofert és ben ampli: seminaris sobre control social, sobre decreixement, classes d’electricitat que es preparen per treure el títol oficial d’electricista, aules de català i castellà per a estrangers, cursos preparatoris de formació professional, de fotografia, d'informàtic, grups de gènere... A més a més també disposen d’una biblioteca amb 3.000 volums que posen a la disposició de tota la comunitat veïnal.

Tot i que fa poc més d’un mes el projecte Rimaia va ser desallotjat de la seva seu, l’endemà els joves ja havien ocupat un nou espai a la Gran Via de Barcelona, en un gran edifici de la ciutat que ja han rehabilitat i posat a punt per poder acollir totes les activitats que desenvolupen.

Etiquetes: 

Comentaris

Em sembla força lamentable que en un nitjà com aquest, pagat amb els impostos dels ciutadans, al servei del voluntariat, la pau i el bon enteniment, es doni veu a persones que realitzen actes il·legals i es passen les lleis democràticament aprovades per l'entrecuix, okupant cases per la força.

Afegeix un comentari nou