20 entitats que defensen els drets de les persones LGTBI

Ravalnet
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
Al 2017 es van celebrar els 40 anys de la manifetació Font: Comissió Unitària 28 de juny
Al 2017 es van celebrar els 40 anys de la manifetació Font: Comissió Unitària 28 de juny
Fragment d'un fotograma d'un vídeo de Generem! Font: Generem!
Fragment d'un fotograma d'un vídeo de Generem! Font: Generem!
Aquesta entitat lluita pels drets del col·lectiu LGTBI des del Vallès Occidental Font: LGTB Terrassa
Aquesta entitat lluita pels drets del col·lectiu LGTBI des del Vallès Occidental Font: LGTB Terrassa
Membres d'H2O en una paradeta de Sant Jordi amb la revista que editen, 'Colors' Font: H2O
Membres d'H2O en una paradeta de Sant Jordi amb la revista que editen, 'Colors' Font: H2O

20 entitats que defensen els drets de les persones LGTBI

Ravalnet

Resum: 

Tot seguit us oferim un llistat d'associacions que treballen per la igualtat de lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals, algunes de fora de Catalunya però vinculades al territori català.

Va nèixer al 2012 amb una voluntat unitària per promoure una major presència social i crear sinergies entre les organitzacions que treballen en l’àmbit de l’associacionisme LGTBI.

Aquesta entitat de Vic i la comarca d’Osona es va crear per ser un punt de trobada del col·lectiu a la Catalunya Central. També realitza activitats a les comarques del Berguedà, la Garrotxa, el Moianès i el Ripollès.

Té com a objectiu trobar espais on els fills i filles puguin veure i compartir models familiars com els seus. Treballa en la conscienciació i reivindicació dels drets de les famílies i infants a tenir aquest model familiar i no estar en situació de desprotecció i discriminació.

Neix l’any 1994 a partir d'un petit grup de mares disposades a ajudar-se mútuament per poder fer costat als seus fills i filles en la lluita contra la discriminació. Treballa frec a frec amb la resta d'entitats LGTBI.

Com passa amb la majoria d'entitats d'aquest àmbit, la tasca d'aquesta entitat de Lleida gira al voltant de quatre eixos d'actuació: l'acompanyament, la sociabilització, la visibilització i la reivindicació.

Aquesta entitat, amb base a la ciutat de Barcelona, promou la Xarxa Solidària LGTB per lluitar contra la LGTBfòbia.

També coneguda com a“Sinver”, l'entitat està formada per estudiants i convida a cada persona a ser ella mateixa, aprenent que la diferència enriqueix, i a compartir experiències, històries, idees i reflexions al voltant del fet de ser LGBT a la nostra societat.

Aquest centre associatiu té com a objectiu la normalització del fet homosexual, oferint des de l'any 1976 a gais i lesbianes un espai de trobada i orientació. Disposa d'un centre d'informació i documentació sobre sexualitat dirigit a professionals i duu a terme un important treball de projecció social, sensibilitzant envers les institucions públiques, els partits polítics i el conjunt de la societat.

És el referent més important del moviment associatiu lèsbic, gai, transexual i bisexual a Espanya. Es tracta d'un espai de coordinació i intercanvi del què formen part més de 50 associacions de gairebé totes les comunitats autònomes i de tot tipus: d'estudiants, joves, esportistes, persones amb discapacitats, creients, migrants...

ILGA, que és el seu acrònim, és la federació mudial d'organitzacions nacionals i locals LGTBI, amb més de 1.100 membres. Es va fundar l'any 1978 i té un estatus consultiu per l'ONU.

Organitza la manifestació reivindicativa dels drets i llibertats del col·lectiu LGTBI amb una manifestació a Barcelona, un acte central i una manifestació descentralitzada per recolzar entitats de fora de Barcelona. Al 2017 es va commemorar el 40è aniversari de la primera manifestació.

Ajuda a persones grans, dependents o en risc d'exclusió i al seu entorn mitjançant serveis d'acolliment i assessorament per part de professionals del treball social, el dret i la psicologia. A més, tenen un servei d'acompanyament a persones LGTBI que viuen soles o en risc d'exclusió i han creat cursos de formació per a professionals d'atenció directa a persones grans que formen part d'aquest col·lectiu.

Els seus objectius són inserir les persones estrangeres dins de la societat en les condicions més dignes possibles, respectant els seus drets i informant-les sobre les seves obligacions com a nous ciutadans o ciutadanes. També donen a conèixer a la societat la realitat de les persones del col·lectiu LGBTI en situació d'immigració.

Treballen l'àmbit de la salut sexual i el VIH i la sida des de l'any 1994. Han fet grans contribucions al moviment LGTBI, sent una de les entitats impulsores de la Llei contra la LGTBI-fòbia (Llei 11/2014). Amb les seves accions volen millorar de la qualitat de vida de les persones homosexuals seropositives i la normalització social i la no discriminació en els drets ciutadans.

Entitat referent en el col·lectiu transsexual fundada l'any 2015. Va néixer amb la voluntat de donar a conèixer les realitats de les diferents identitats i expressions de gènere de les persones.

Aquesta entitat porta més de 25 anys donant a conèixer la realitat LGTB a les comunitats cristianes i la realitat cristiana a la comunitat LGTB. S'autodefineix com un espai de trobada i de llibertat per compartir vivències, viure naturalment la fe i realitzar així un creixement personal.

Persegueix com a principal objectiu dignificar i millorar la situació de les persones homosexuals i transsexuals a la nostra societat a tots els seus àmbits: treball, oci, joventut, família, gent gran, cultura, política, etc., però molt especialment en l’educació, entenent-la com una eina transformadora d’una realitat.

Es va crear l'any 2014 arran de la primera marxa per l’alliberament gai a les Terres de l'Ebre del mes de juny per crear un col·lectiu estable al territori. Recull l’herència de l’Associació per la Igualtat de Gais i Lesbianes de les Terres de l’Ebre, creada el 2008.

Ofereix activitats obertes a tothom, com ara xerrades, formacions, debats, festes, cine-fòrums, tallers, excursions, intercanvis amb altres associacions, presentacions, etc. També té un espai de denúncia de qualsevol tipus de discriminació per raons de gènere o orientació sexual, i fa de pont amb altres entitats per a necessitats jurídiques o psicològiques.

S'autodefineixen com una associació educativa, lúdica, i cultural reivindicativa, adreçada a la població en general i en particular als col·lectius LGTBI. Un lloc de trobada per intercanviar experiències en un espai de confiança i respecte.

Afegits amb posterioritat:

Aquesta associació lluita per la visibilitat de les persones del col·lectiu als pobles des de l'octubre de 2015. Pots contactar amb ella escrivint a info@lgtbvioleta.es.

Comentaris

Us escric com a membre de la junta d'ACGIL, l'Associació Cristiana de Lesbianes, Gais, Transsexuals i BIsexuals de Catalunya, amb més de 25 anys d'història fent conèixer la realitat LGTB a les comunitats cristianes i la realitat cristiana a la comunitat LGTB. La nostra web: www.acgil.org.

Us agrairem que ens inclogueu en el llistat d'entitats LGTB.

Gràcies!

Hola,

Us preguem disculpes perquè no havíem vist el vostre comentari. Hem afegit la vostra entitat al llistat.

Gràcies a vosaltres!

Us escric com a membre de la junta de Violeta LGTBI+, Associació que lluita per la visibilitat de les persones del col·lectiu als pobles, des de l'octubre de 2015. info@lgtbvioleta.es Us agrairem que ens inclogueu en el llistat d'entitats LGTB. Gràcies!

Hola bona tarda em dic Laura folleco, soc una dona transexual, visc a igualada, pateixo ansietat per que no trombo feina en lloc, necesito fer me l'ooeracio de cambi de genere a Tailandia I, estic I vokdria saber si les persones LGBT tenim una me a de prestació económica per pogyer dur a terme aquesta mala economía o saber si podría tenor feina aviat, no estic cobran cap prestació, avabs tenía una rai pero vaig treballar només una semana I la vaig tindre que pausar, la feina no la vaig acabar, em vaig anar per que em sentía discriminada per els company's de feina I me la van atyrar, ara no se si podré tornar a renurla. Em pogueu ajudar si usplau el meu número de teléfono es el 650980791 gracies.

Afegeix un comentari nou