10 jocs de taula gratuïts per jugar en línia durant el confinament
Comparteix
Proporcionem un llistat de 10 jocs en línia gratuïts (i alguns portals extra per a trobar-ne més) per passar més entretinguts i entretingudes els dies de confinament.
Durant el confinament és important trobar activitats que ens distreguin i ens entretinguin. Per aquest motiu us proposem recuperar alguns jocs de taula per passar l’estona. Hem escollit 10 jocs ben coneguts per la gran majoria de la població que hem trobat en versió gratuïta: des dels més tradicionals, com els Escacs, als més populars en l’actualitat, com per exemple el Catan.
Esperem que d’entre aquesta llista algun o altre joc us faci passar més ràpid el confinament. Bona partida!
1. Escacs
El joc d’estratègia per excel·lència i conegut mundialment compta amb diverses versions en línia per a poder-hi jugar. A la que us proposem s’hi pot jugar amb un company o companya o bé entrar en una partida ‘hotseat’ (cadira calenta) que vol dir jugar contra persones desconegudes tan aviat hi hagi un/a contrincant lliure.
2. Backgammon
Un altre joc d’estratègia on, en aquest cas, també hi juga una part la sort (es juga amb daus). El backgammon és un joc per a dues persones on l’objectiu és treure les teves fitxes del taulell abans que el teu o la teva contrincant.
El portal que ofereix aquest joc requereix registrar-s’hi per jugar.
3. Parxís
El mític Parxís, on hem d’aconseguir que les nostres 4 fitxes arribin “a casa” abans que no ho facin alguns o algunes de les altres 3 contrincants, també es troba en línia.
En aquesta versió en línia ens hem de posar un nom i es crea un avatar que passeja per una sala amb diverses taules on s’hi juga al Parchís; podem escollir a quina taula sumar-nos o bé convidar a amics i amigues.
4. UNO
Podem també fer una partida a l’UNO, el joc de cartes de colors i números popular sobretot entre infants on l’objectiu és descartar-se.
Per a jugar-hi només cal posar-se un nom i escollir un avatar, així com decidir si volem jugar contra l’ordinador o bé entrar en una partida amb gent desconeguda.
5. Skribbl (Pictionary)
Skribbl és el nom d’aquesta versió en línia del joc que popularment coneixem com a Pictionary. Si el que ens agrada és dibuixar i endevinar els dibuixos dels altres, aquest joc ens està esperant per a passar l’estona.
Podem escollir l’idioma amb el què jugar i decidir si sumar-nos a alguna partida que estigui a punt de celebrar-se o bé crear un joc privat convidant-hi les nostres amistats. També podem escollir quantes rondes i quants segons durarà cada ronda durant el joc.
6. Apalabrados (Scrabble)
Apalabrados és la versió del joc de les paraules Scrabble. Aquest joc ja és extensament conegut gràcies a l’èxit de la seva aplicació per a dispositius mòbils.
Podem jugar-hi contra contrincants desconeguts o retar a amics i amigues que també tinguin descarregada l’aplicació. Està disponible en 16 idiomes, per si a més de jugar volem fer pràctiques d'alguna altra llengua que coneixem.
7. Monopoly
El mític joc de compravenda i intercanvi de béns immobles en carrers i estacions d’una determinada ciutat per aconseguir beneficis i finalment el monopoli del mercat, també es troba disponible per a jugar en línia. Aquesta versió però només deixa jugar contra jugadors automatitzats, és a dir, contra l’ordinador; no podem convidar-hi amics i amigues.
Per a jugar és necessari tenir instal·lat l’Adobe Flash Player. Si no el tenim, la mateixa pàgina ens durà al web d’Adobe perquè ens el pugueu descarregar gratuïtament.
8. Risk
Per a jugar en línia a aquest joc d’estratègia, de batalles i dominació global cal descarregar-se l’aplicació Steam (on trobareu molts altres jocs en línia). Un cop baixada l’aplicació podreu jugar al Risk en la modalitat ‘classic’, ja que les altres, més avançades, són de pagament.
9. Trivial
Podem també jugar a una versió del joc de preguntes de cultura general més famós de tots, el Trivial. En aquest cas, però, serà sense taulell i el joc anirà llançant preguntes a l'aire per a que responguin tots i totes les jugadores a la vegada. Podem decidir si entrar en una partida amb gent desconeguda o crear-ne una de privada, així com escollir si volem que apareguin preguntes de totes les temàtiques o només d'algunes en particular, quantes preguntes conformaran cada roda i quants segons tindrem per a respodre.
Un cop finalitzada la roda de preguntes, guanyarà el jugador o jugadora que hagi encertat més respostes i que a més ho hagi fet més ràpidament, ja que es van acumulant punts segons aquests criteris.
10. Catan
'Els colons de Catan', conegut com a 'Catan', és un dels jocs més venuts i premiats arreu del món, precursor d'un nou model de jocs de taula amb molts seguidors i seguidores a nivell mundial. Relativament modern (va ser creat el 1995), l'objectiu d'aquest joc d'estratègia i de negociació és colonitzar l'illa de Catan obtenint i comerciant amb matèries primeres per a construir camins, carreteres i pobles i crear rutes comercials.
Per a jugar-hi en línia cal descarregar-se l'aplicació que està disponible per a Android, iOS, Mac i Windows. I podrem enfrentar-nos a l'ordinador o crear la nostra pròpia partida.
Altres recursos per trobar més jocs en línia
Hi ha moltes plataformes que recopilen o que ofereixen els seus propis jocs en línia. Us en deixem algunes referències perquè pugueu seguir indagant i trobant jocs per a passar l'estona.
- Steam: com hem comentat anteriorment es tracta d'una aplicació que cal descarregar-se, on trobarem molts jocs tant gratuïts com de pagament.
- Tabletopia: és una multiplataforma digital que agrupa més de 800 jocs en línia sense necessitat de descarregar-se'ls.
- Minijuegos: és una plataforma amb milers de 'minijocs' als quals podem jugar sense descarregar res. Aquesta plataforma ha habilitat a més, amb motiu del confinament pel Covid-19, una pàgina especial amb l'etiqueta #yoMeQuedoEnCasa que dona suport a la campanya i que recomana els millors jocs per jugar en família a casa, animant-ne la participació amb metes i tornejos.
Afegeix un nou comentari