100 anys de guiatge

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

100 anys de guiatge

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Enguany, el moviment del guiatge celebra el seu centenari. Per això totes les guies del món ho celebren conjuntament.

El diumenge 10 d'abril, va ser la data senyalada per celebrar els 100 anys de guiatge. Des de la Wolrd Association of Girl Guides and Girl Scouts (WAGGGS) es va celebrar aquest dia amb el lema de “creixement” ja que la comunitat guia està present cada vegada més i de manera molt activa a tot el món. En aquest enllaç pots trobar més informació sobre les activitats que s’han fet a nivell mundial i a Europa.

Per altra banda, també us podeu descarregar les activitats que proposa la WAGGGS per celebrar i commemorar el centenari del guiatge.

El guiatge és un moviment paral·lel a l'escoltisme i està format per les noies guies o noies escoltes. Al 1907, Baden-Powell fundà l'escoltisme, un grup pensat només per nois. A principis del 1909, algunes noies van demanar incorporar-se als grups de nois. Baden-Powell rebutjà les seves peticions i demanà a la seva germana Agnès de crear un moviment per a les noies. Finalment, també s'hi va implicar madame Olave Baden-Powell, la dona del fundador de l'escoltisme.

Per més informació feu clic aquí i doneu un cop d’ull a la història del sorgiment del guiatge.

Afegeix un comentari nou