100 anys de l’Escola de Bosc de Montjuïc

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

100 anys de l’Escola de Bosc de Montjuïc

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Resum: 

Amb el lema «100 anys educant, 100 anys fent persones, 100 anys fent ciutadans» l’escola de Bosc de Montjuïc commemora el dia 8 de maig el centenari de la seva fundació.

Fa 100 anys obria les portes l’Escola de Bosc de Montjuïc sota la direcció de l’educadora Rosa Sensat, un centre de primària fundat amb la filosofia del contacte amb la natura seguint la línia de la Waldschule de Charlottenburg d'Alemanya. L’escola situada en un edifici del que havia estat la residència d’estiueig de Josep Laribal, es va convertir en una dels primers centres educatius públics de Barcelona i va acollir principalment nens i nens, fills d’obrers, amb malalties respiratòries.

Després d’un segle formant i educant, l’Escola de Bosc de Montjuïc, ha mantingut un fil conductor amb els seus valors fundacionals: el contacte amb la natura. Situat en un espai privilegiat al costat de Poble Sec a la muntanya de Montjuïc, els nens s’ocupen des dels 3 anys de l’hort que tenen al col·legi i aprofiten qualsevol oportunitat per sortir a l’exterior a fer classe o a llegir.

«100 anys educant, 100 anys fent persones, 100 anys fent ciutadans»

Exactament el dia 8 de maig es compliran 100 anys de l’obertura de portes d’aquesta escola. Per aquest motiu s’han començat ja a organitzar actes i activitats de commemoració. La primera va ser el dia de Carnestoltes quan tota l’escola es va disfressar d’època en el que va ser un homenatge als fundadors d’aquest centre docent.

Es poden seguir totes les activitats i saber-ne més sobre aquest centre educatiu a través del seu web.

Afegeix un comentari nou