13 emissores conformen la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona

Colectic - Comunitari
El 4 de desembre es va fer una roda de premsa per presentar de la plataforma web de XRCB Font: XRCB
El 4 de desembre es va fer una roda de premsa per presentar de la plataforma web de XRCB Font: XRCB

13 emissores conformen la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona

Colectic - Comunitari

Resum: 

Es tracta d'una comunitat de ràdios de diferents dimensions i temàtiques, que es donen suport entre elles. Compta també amb un estudi físic per experimentar i produir continguts radiofònics.

La Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona aplega en l'actualitat 13 emissores de la ciutat. Són tant ràdios de referència, com emissores emergents i estacions de ràdio efímeres. Totes tenen cabuda en aquesta comunitat, creada en el marc del programa Cultura Viva de l'Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb guifi.net i l'associació per a l'Expansió de la Xarxa Oberta (eXO). L'objectiu és donar difusió a aquestes emissores, així com fer xarxa entre elles.

El passat 4 de desembre van fer un acte per donar a conèixer la plataforma web de la xarxa, on els projectes que en formen part es mostren en un mapa.

Expliquen que es tracta d'una ràdio de ràdios, una emissora comunitària amb una programació que s'alimenta dels continguts de totes les ràdios que formen part de la xarxa. A més, s'ajuden entre elles amb recursos i infraestructures comunes. Així, compten amb un estudi físic per experimentar i produir continguts radiofònics. Es tracta de Ràdio Fabra, ubicat a la fàbrica de creació Fabra i Cots.

Un altre vessant del projecte és la recerca per profunditzar en tecnologies, formats, continguts i maneres de fer sostenibles les ràdios comunitàries. Pretenen escoltar les experiències de ràdios i podcast que estan en funcionament, per tal de conèixer la situació actual d'aquestes i plantejar com serà el seu futur.

La xarxa té previst obrir-se a altres projectes radiofònics pròximament. Ara com ara, en formen part els següents: Boca Radio, D9Ràdio, Dublab.es, La Comunitaria, Ona Sants-Montjuïc, Radio Bzzzbip, Radio CAVAret, Ràdio Fabra, Radio MACBA, Radio Pájaros, Ràdio Ciutat Vella, Radiactivos i Scanner FM.

Efraín Foglia és el responsable del projecte i fa uns mesos l'explicava així:

Afegeix un comentari nou