15 associacions reben la Creu de Sant Jordi 2013

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

15 associacions reben la Creu de Sant Jordi 2013

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Resum: 

La Generalitat de Catalunya ha fet públic el llistat de guardonats aquest 2013 amb la Creu de Sant Jordi. Entre les 15 entitats que rebran el guardó honorífic hi ha el Centre Moral d’Arenys de Munt i el Centre Moral i Cultural del Poblenou.

El dia 30 d’abril la Generalitat va fer públics els noms de les 25 personalitats i les 15 entitats guardonades amb la Creu de Sant Jordi. Aquest guardó es una de les màximes distincions que concedeix la Generalitat i valora els serveis prestat per persones i entitat a Catalunya.

El Centre Moral d’Arenys de Munt, que actualment està celebrant el seu centenari, ha estat reconegut amb la Creu de Sant Jordi per la defensa de la identitat catalana que s’ha fet des de l’entitat, per les seves activitats en l’àmbit de la dansa tradicional i escènic, a més d’afavorir la cohesió d’Arenys de Munt a través d’una estreta col·laboració amb altres entitats i amb l’Ajuntament.

El Centre Moral i Cultural del Poblenou, una entitat centenària, fundada l’any 1910, ha estat reconegut per la tasca sostinguda que ha dut a terme en els àmbits de l’educació, la cultura, l’esport i el lleure, i el seu treball de cohesió social i dinamització del barri del Poblenou dins la ciutat de Barcelona.

La Generalitat va crear el Premi Creu de Sant Jordi l’any 1981

Han estat guardonats també amb la Creu de Sant Jordi l’Agrupació Excursionista Catalunya, l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya, l’Associació de Veïns i Amics de Calella de Palafrugell, l’Associació de Sant Tomàs Pro-Persones amb Retard Mental d’Osona (PARMO), el Club Natació Atlètic-Barceloneta, el Col·legi Oficial de Titulats Mercantils i Empresarials de Barcelona, la Confraria de Sant Marc Evangelista de Mestres Sabaters de Barcelona, el Cor Vivaldi - Petits Cantors de Catalunya, l’Escola de Música Joan Llongueres, la Fundació Comissió Cavalcada dels Reis d’Igualada, el Gremi de Marejants – Societat Marítima i Protectora de Tarragona, el Reus Deportiu i la Societat Coral L’Esperança.

Podeu consultar la llista copleta d’entitats i persones guardonades a la pàgina web de la Generalitat .

La creu de Sant Jordi

La Generalitat va crear el Premi Creu de Sant Jordi l’any 1981 per distingir les persones i les entitats que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat, on en el pla cívic i cultural.

Afegeix un comentari nou