25 anys gestionant entitats del tercer sector

Autor/a: 
Montse Mateo

25 anys gestionant entitats del tercer sector

Autor/a: 
Montse Mateo

Resum: 

El passat 6 de novembre, Suport Associatiu va celebrar la festa de cloenda del seu vint-i-cinquè aniversari i va presentar un vídeo que recorre la història de l’entitat i del sector durant les darreres dècades.

La festa va aplegar prop de 100 persones d’entitats del sector, de l’Administració i persones que han estat vinculades a Suport Associatiu en algun moment d’aquests 25 anys de trajectòria com a entitat dedicada a enfortir el Tercer Sector en temes relacionats amb la gestió.

La trobada es va celebrar a la sala Koitton Club de Barcelona, on es va projectar el vídeo commemoratiu que l’entitat ha realitzat per recordar els moments més rellevants de la seva història i per plantejar-se els principals reptes pel futur.

El vídeo reprodueix una conversa entre Josep Gassó, president de Fundesplai, i Núria Valls, gerent de Suport Associatiu. En la seva realització, també van col·laborar representants d’entitats com la Confederació, el Club Muntanyenc Sant Cugat, Salut Mental Catalunya, Amics de la Gent Gran o Justícia i Pau.

Una petita quota de moltes entitats permet tenir gent molt especialitzada [...] Són totes les entitats que formen part de Suport, que són propietàries d’aquest projecte. Núria Valls, gerent de Suport Associatiu.

El vídeo recorre l’origen i la història de l’entitat, i aborda també els seus reptes de futur. En aquest sentit, també fa referència a com el sector en general ha anat evolucionant al llarg d’aquest temps.

És un sector relativament jove que s’ha anat professionalitzant al llarg dels anys, que ha anat adquirint un volum important, i que en un moment determinat va identificar la necessitat de tenir els elements de gestió sistematitzats, ordenats, organitzats i, al cap i a la fi, resolts, per poder-se dedicar en bones condicions a la seva activitat. Laia Grabulosa, directora de la Confederació.

El vídeo recorda, per exemple, com durant els anys 90 l’administració va apostar per recolzar les entitats en l’adquisició i ús de material informàtic mitjançant el Pla d’Informatització d’Associacions impulsat per Suport Associatiu. Paral·lelament, també s’aborda la qüestió de com les entitats van anar assumint la importància dels temes de gestió.

Es pot ser plenament professional mantenint els valors. Oriol Alsina, gerent d’Amics de la Gent Gran.

Per fer el vídeo, Suport Associatiu va comptar amb Tveo Comunicació Social, productora especialitzada en serveis de comunicació per a entitats socials que, a més, realitza projectes audiovisuals propis en l’àmbit social, cultural, mediambiental i de drets humans.

Els serveis que ens dóna Suport ens permeten treballar de forma més rigorosa, més professional i transparent. Eduard Ibáñez, gerent de Justícia i Pau.

Afegeix un comentari nou