5 curtmetratges per educar en valors

 Font:
Font:

5 curtmetratges per educar en valors

Resum: 

La Coordinadora d'ONG Solidàries recomana cinc curtmetratges per poder treballar els valors amb els infants, tant a classe com a casa, i fer-los reflexionar sobre la solidaritat, el consumisme o el treball en equip.

La Coordinadora d'ONG Solidàries de Lleida dóna a conèixer cada setmana un documental sobre temes relacionats amb la solidaritat, la cooperació, les desigualtats Nord-Sud, etc. Ho fa a través de la secció #Rebobina de la seva plana web. Ara la Coordinadora d'ONG Solidàries, que agrupa les entitats solidàries de les comarques gironines i l'Alt Maresme, ha creat una secció "germana" de la lleidatana, des d'on proposa pel·lícules i documentals en línia "que aportin una visió crítica i transformadora i que donin veu a les persones que menys en tenen".

La darrera setmana de març la recomanació l'han feta pensant en els més petits, tot oferint a pares, mares i educadors/ores un recull de cinc curtmetratges per treballar l'educació en valors. Són els següents:

"El vendedor de humo" és un curtmetratge que fa reflexionar sobre el consumisme, la picaresca i les aparences.

"El hombre orquesta" parla de la importància de treballar en equip.

"El viaje de Said" és un curtmetratge musical d'animació feta amb plastilina que parla de la immigració i de la solidaritat.

"Pipas" reflecteix la importància d'aprendre i mostra el fracàs escolar de la societat a través de la mirada de dues noies.

"Cuerdas" parla de la tendresa, l'amistat, la innocència i la generositat. Ha guanyat el Premi Goya al millor curtmetratge d'animació 2013, entre altres premis. Ara com ara, qui vulgui veure el vídeo pot fer-ho als festivals de cinema en què ha estat seleccionat.

Comentaris

Companys,

el curt penjat a Youtube de "Cuerdas" és il·legal. Van fer-ho saber perquè això impedia que poguessin mostrar-lo a festivals

http://cuerdasshort.com/index.php/donde-puedo-ver-cuerdas

Gràcies per avisar! Animem a aquelles persones que vulguin gaudir de "Cuerdas" a fer-ho als festivals de cinema i curtmetratges en què participa!

Jo trobo que si realment volen difondre valors positius han de permetre la lliure difusió del curtmetratge. Si, en canvi, no ho permeten, mostren que el que volen és només guanyar caleix i ho fan prenent la gent pel cor.

Em refereixo, evidentment, als autors del curtmetratge "cuerdas"

Es importante educar en valores tanto a nivel de educación como a nivel de la vida. Tan importante como mi educación de dentista bladegrup es mi educación como persona del día a día

Afegeix un comentari nou