6 entitats de familiars de persones amb autisme que ofereixen voluntariat

LaviniaNext
Autor/a: 
Dani Sorolla
 Font: Pixabay (Llicència CC)
Cinc entitats de familiars de persones amb autisme fan un crida per cercar persones voluntàries. Font: Pixabay (Llicència CC).
 Font: Pixabay (Llicència CC)
Cal sensibilitzar l’opinió pública sobre la necessitat d’ajudar a millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen autisme. Font: Pixabay (Llicència CC).
 Font: Pixabay (Llicència CC)
els Trastorns de l’Espectre Autista (TEA) afecten un de cada 160 infants segons dades de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Font: Pixabay (Llicència CC).

6 entitats de familiars de persones amb autisme que ofereixen voluntariat

Autor/a: 
Dani Sorolla
LaviniaNext

Resum: 

Les associacions cerquen persones voluntàries per donar un cop de mà i viure una experiència enriquidora.

En una conversa amb Xarxanet, la Marta Campo, de la Federació Catalana d'Autisme, explicava que fer un voluntariat amb persones amb autisme “és molt bonic i intens” i permet “descobrir què és l’autisme, valorar els petits detalls i trencar prejudicis i estereotips que no corresponen a la realitat”.

Totes les persones que vulguin viure aquesta experiència enriquidora poden fer-ho responent a la crida de voluntariat que han posat en marxa sis entitats de familiars de persones amb autisme. La Fundació Junts Autisme, TEA Alt Empordà, Autisme amb Futur, Asperger New Life i CR TEA Catalunya Central i Pas a Pas Autisme -totes elles integrants de la Federació Catalana d’Autisme- cerquen suport del voluntariat, de persones que tinguin el propòsit d’ajudar, compartir, divertir-se i aprendre, per així oferir un servei de qualitat als infants i joves amb autisme.

Les persones voluntàries són una part fonamental per a la tasca d’aquestes entitats, que vetllen pels drets i el benestar de les persones amb autisme. Aquests mesos que vénen, necessiten un cop de mà per a les activitats que organitzen. A continuació, us presentem cinc propostes per fer voluntariat amb entitats de familiars de persones amb autisme:

1. Fundació Junts Autisme

L’entitat, nascuda el 2010 i una de les més actives i innovadores pel que fa a la transformació de serveis i polítiques adreçades a persones amb autisme, necessita, almenys, 10 persones voluntàries majors de 16 anys amb ganes d’ajudar i de créixer per al casal d’estiu que organitza en col·laboració amb un casal d'Arenys de Mar durant el mes de juliol.

L'horari del casal és de les 9 h a les 13.30 h, i de les 15.30 h a les 17 h. L’entitat, però, apunta que no cal que les persones voluntàries es quedin tota l'estona o vinguin tots els dies, atès que s’organitzaran els horaris en funció del voluntariat que s’apunti.

A més, la fundació ofereix formació gratuïta sobre autisme i gestió d'espais d'oci a totes les persones voluntàries. Una experiència bonica i enriquidora per viure directament la inclusió i descobrir la realitat i la pluralitat de l'autisme.

Més informació a voluntariat@juntsautisme.org.

Zona: Arenys de Mar.

2. TEA Alt Empordà

Aquesta entitat empordanesa fundada el 2019 per oferir suport i atenció a famílies, infants i adults amb TEA a la comarca gironina cerca persones voluntàries per a la seva activitat d'estiu ActivaTEA, per dinamitzar activitats amb infants amb autisme i sense. Les persones voluntàries prendrien part d’activitats esporàdiques de 2-3 hores per sensibilitzar sobre el TEA i captar nous associats i fons per a l’entitat.

A banda, TEA Alt Empordà també busca una persona voluntària per donar un cop de mà amb el lloc web de l’associació, per un període de 10 hores al mes. La seva tasca consistirà en actualitzar el web, en coordinació amb la persona voluntària que porta les xarxes socials de l’entitat.

Més informació a info@tealtemporda.org.

Zona: Figueres, Llançà, l'Escala.

3. Autisme amb Futur

Aquesta associació es va crear el 2012 per iniciativa d’un grup de famílies amb fills diagnosticats amb TEA a les comarques del Garraf i Penedès. La seva missió és promoure que les persones amb autisme i les seves famílies comptin amb suports especialitzats en el seu cicle vital, orientats a millorar la qualitat de vida, afavorint la seva inclusió i la defensa dels seus drets.

L’entitat cerca un mínim de dues persones voluntàries per donar suport als infants amb diversitat funcional en el marc dels casals d'estiu que organitzaran durant el mes de juliol. L’horari del casal és de dilluns a divendres, de les 9 h a les 13 h. Des de l’associació s’apunta que es poden pagar dietes i transport si vénen de fora de Vilanova.

Més informació a info@autismeambfutur.com.

Zona: Vilanova i la Geltrú.

4. Asperger New Life

L’entitat del barri del Poble Sec de Barcelona va néixer el 2017 de la mà de familiars d’infants amb autisme, que la van crear quan van prendre consciència de la manca de sensibilització i coneixement real en la nostra societat del TEA i, en especial, de les necessitats del col·lectiu, així com de la pràctica inexistència de recursos especialitzats.

L’associació busca entre quatre i sis persones voluntàries, de 20 anys o més, per tal d’acompanyar persones adultes amb autisme de grau 1 els dies entre setmana durant els mesos de juliol i agost.

Més informació a info@aspergernewlife.org.

Zona: Barcelona, Poble Sec.

El Centre de Recursos en Trastorn de l’Espectre Autista de la Catalunya Central és una entitat dedicada, des del 2013, a promoure el benestar i la qualitat de vida de les persones amb TEA. Ho fan a través del seu centre, a Manresa, on proporcionen tots els recursos per a les famílies amb persones amb autisme.

Cerquen persones voluntàries a partir del mes de setembre per fer de monitors i monitores i acompanyar els infants en les activitats que organitza cada dissabte, entre les 9 h i les 13 h. Des de l’entitat apunten que no cal que les persones voluntàries hi vagin cada dissabte, però sí que demanen el compromís d'anar-hi, com a mínim, un dissabte al mes.

Més informació a info@aspergernewlife.org.

Zona: Manresa.

6. Pas a Pas Autisme

“Tot comença amb un petit pas” és una de les màximes d’aquesta entitat de Lloret de Mar creada el 2017 per un grup de pares i mares d’infants amb autisme. El seu anhel és treballar per a la plena inclusió, en tots els seus vessants, de les persones amb autisme i sensibilitzar sobre la realitat dels TEA.

L’entitat cerca dues persones voluntàries per ajudar-los amb l’activitat ‘Passem un dissabte junts’, que consisteix a fer sortides d’unes tres hores un dissabte de cada mes a diversos llocs d'esbarjo com la platja, la piscina municipal i el parc, entre altres. Una gran oportunitat per tal que els nois i noies de l’associació i les famílies gaudeixin d’unes hores per compartir experiències i relacionar-se en un marc de seguretat i confiança.

Més informació a: pasapasautisme@gmail.com

Zona: Lloret de Mar.

Afegeix un comentari nou