Els desitjos de les universitats catalanes per al 2020

Fundació Pere Tarrés - Transversal
Les universitats catalanes presenten els seus desitjos per al 2020. Font: Arxiu
Les universitats catalanes presenten els seus desitjos per al 2020. Font: Arxiu

Els desitjos de les universitats catalanes per al 2020

Fundació Pere Tarrés - Transversal

Resum: 

Des de les unitats socials i les fundacions dels centres universitaris catalans ens expliquen quins reptes i il·lusions tenen per a l'any que comença.

Els últims dies de l'any sempre són un bon moment per fer balanç del viscut durant els darrers 365 dies i per pensar en els reptes i il·lusions que es presenten per a l'any nou. Sempre que es tanca una carpeta se n'obre una de nova i des de Xarxanet volem conèixer quins continguts contindrà.

Així doncs, hem preguntat a les unitats socials de les universitats catalanes perquè ens expliquin que li desitgen a l'any nou com a entitat i per al sector. Desitgem de tot cor que el 2020 faci realitat tots els seus somnis i il·lusions.

“Des de la Unitat de Compromís Social de la Universitat de Girona desitgem que el 2020 sigui un any carregat de solidaritat, posant al centre de tots els nostres esforços la sostenibilitat de la vida per tal que valgui la pena ser viscuda de manera saludable, igualitària i inclusiva i, tanmateix, ser capaços de transmetre aquests valors al nostre estudiantat per tal que esdevinguin una ciutadania global, lliure i compromesa socialment.”

“Per a l’any 2020, des de la Fundació Solidaritat UB desitgem que es destinin més recursos a les polítiques que asseguren el benestar i el futur de la ciutadania, sobretot de la més vulnerable; és a dir, a educació, salut, cultura, protecció social i acollida en condicions dignes de persones migrants i refugiades.

Desitgem també que es pensi en les entitats del Tercer Sector com a sòcies actives d'aquestes polítiques, generadores de coneixement i antenes d'alerta de les emergències socials. I desitgem, en fi, que els missatges de por, intolerància i odi siguin desterrats definitivament al forat de la història”.

“Des d'UPF Solidària desitgem que el 2020 tots prenguem consciència de la necessitat d'actuar per fer més sostenible el nostre planeta i en favor de les persones desafavorides per construir societats més justes i inclusives”.

“Per a l’any 2020 desitgem un voluntariat competent. Fa molts anys que sabem que el voluntariat no només serveix a la comunitat beneficiària, sinó que és tant o més útil per a les mateixes persones voluntàries: els permet conèixer millor altres realitats, conèixer-se millor a si mateixes, aprendre a treballar en equip, a comunicar-se, a resoldre problemes... En definitiva, el voluntariat és una font de múltiples competències.

Ens agradaria que el 2020 ens servís a la Fundació Autònoma Solidària i a les entitats del sector per definir bé aquestes competències i començar-les a acreditar i garantir així com el dret de les persones voluntàries a tenir reconegudes les competències assolides. Tenim molta feina al davant i 365 dies”.

“La Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés de la Universitat Ramon Llull desitja un any on les diferències socials es mitiguin, on les diferències siguin respectades, on el diàleg i l’enteniment engendrin nous horitzons de pau, i on l’espurna d’un món millor engresqui a les persones de bona voluntat”.

“Des de la URV Solidària demanem la consolidació a la Catalunya Sud del Fons específic per Cooperació al Desenvolupament i del 'Voluntariat URV', una nova funció atribuïda a la URV Solidària que esperem que es consolidi amb èxit”.

Afegeix un comentari nou