Acrobàcia i equilibrisme: el món del circ en un diccionari

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Acrobàcia i equilibrisme: el món del circ en un diccionari

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Resum: 

La primera edició del Diccionari de Circ ja es pot consultar i descarregar.

Paraules com “flic-flac endavant”, “perxa xinesa” o “arafunambulisme” es poden trobar en la primera edició del Diccionari de circ elaborat pel TERMCAT amb el suport del Departament de Cultura i la col·laboració de l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya. Aquesta primera versió, que inclou gairebé tres-cents termes, s’anirà ampliant a mesura que es va actualitzant i contrastant.

Cada entrada inclou les denominacions en català, una definició, els equivalents en castellà, francès, anglès i, en algun cas, italià i alemany, i notes complementàries. Per tant ara sabem que la girafa a més a més de ser un animal és un monocicle que té el tub del selló molt llarg i els pedals muntats al tub i units a la roda per mitjà d'una cadena.

El Termcat és un centre de terminologia de la llengua catalana

La voluntat de fer arribar aquesta terminologia a tots els públics que en són usuaris, està reforçada per la publicació en línia del diccionari. Des del TERMCAT s’ha llançat un missatge encoratjador per totes aquelles persones implicades en el col·lectiu per tal de fer-los arribar suggeriment i correccions en cas necessari.

El TERMCAT

El TERMCAT va ser creat l’any 1895 per la Generalitat i l’Institut d’Estudis Catalans amb l’objectiu de garantir la integració terminològica del català en sectors especialitzats. És per tant, un centre de terminologia de la llengua catalana que emmarca la seva activitat dins del procés de normalització de la llengua i a la vegada en el context divers i multilingüe en el que vivim.

Afegeix un comentari nou