El projecte solidari amb persones refugiades #AcullUnPlat arriba a Catalunya

Colectic - Comunitari
Una experiència gastronòmica col·laborativa i solidària. Font: CCAR
Una experiència gastronòmica col·laborativa i solidària. Font: CCAR

El projecte solidari amb persones refugiades #AcullUnPlat arriba a Catalunya

Colectic - Comunitari

Resum: 

Aquesta iniciativa culinària posa en relació un bàrman local i una persona que s'ha vist obligada abandonar el seu país. Es tracta d'un punt de trobada per compartir receptes i experiències.

#AcullUnPlat és un projecte que va néixer a partir de la iniciativa 'Acoge un plato' de la Comisión Española de Ayuda al Refugiado (CEAR). Arriba a Catalunya a partir de l'impuls de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR).

'Les receptes no entenen de fronteres' és el lema d'aquesta proposta que uneix un xef o una xef locals i una persona refugiada per cuinar conjuntament un plat típic del país de procedència de la segona. Com a resultat, es produeix una trobada informal en què es combinen els elements culinaris i les històries que aporten amdues persones participants.

L'experiència dona peu a poder conèixer la història d’una persona refugiada que, com han hagut de fer moltes altres, s'han vist obligades a fugir del seu país per a trobar un lloc on poder viure amb seguretat.

La primera vegada que #AcullUnPlat es va organitzar a Catalunya va ser el 15 de juny a l’Imagin Café. En aquesta ocasió van participar-hi Xavi Codina, xef del restaurant La panxa del bisbe, i l’Irma, refugiada d’origen veneçolà. De manera conjunta van cuinar uns patacones a l’estil mediterrani.

Pots trobar més informació al web de 'Acoge un plato'.

Afegeix un comentari nou