Al Raval recullen signatures per salvar l'espai associatiu Can Seixanta

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Al Raval recullen signatures per salvar l'espai associatiu Can Seixanta

Resum: 

Diverses associacions esportives, culturals, socials i artístiques estan en perill de quedar-se sense seu perquè després de 30 anys se'ls acaba el contracte de lloguer. La societat civil es mobilitza per evitar-ho.

Ubicat als números 18, 20 i 22 del carrer Riereta del barri barceloní del Raval, Can Seixanta és una antiga fàbrica que durant els últims 30 anys ha donat cabuda a diferents col·lectius, com ara, l'Associació Capoeira Palmares Barcelona, La Poderosa, la Plataforma Cultural Factoria Heliogràfica o l'APIP-ACAM. Ha passat de ser una fàbrica tèxtil del segle XIX a acollir un viver social, cultural i comunitari, que ofereix un ventall de possibilitats als veïns i veïnes del barri.

Després de 30 anys d'aquesta activitat, però, s'acaba el contracte de lloguer i aquests col·lectius es queden sense espai on poder desenvolupar els seus projectes. A l'Associació Capoeira Palmarés li han comunicat que ha d'abandonar l'edifici i altres llogaters temen que els passarà el mateix.

Al complex, d'uns 2000 metres quadrats, també viuen dues famílies. Asseguren que els fan assetjament immobiliari, tot i tenir contractes que no finalitzen fins d'aquí a tres anys.

Demanen la implicació de l'ajuntament per mantenir l'espai comunitari

Davant aquesta situació, el veïnat i el teixit associatiu del Raval s'han mobilitzat per demanar la intervenció de l'Ajuntament de Barcelona per tal que Can Seixanta es pugui conservar com un equipament comunitari. Així, han posat en marxa una recollida de signatures a la plataforma Change.org. Ja n'han aconseguit al voltant de 2000 i volen recollir-ne 500 més.

A la petició que llancen a l'Ajuntament expliquen que "Can Seixanta és un espai necessari per al barri del Raval i la ciutat de Barcelona" i que "allà s'ubiquen associacions esportives, culturals, socials, artístiques que estan a punt de desaparèixer i que fan una gran tasca amb les persones en situació d'exclusió social que hi viuen".

Per part de l'ajuntament, la nova regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha explicat que tenen "la voluntat de reunir-se aviat amb els afectats" i que "entenen que l'activitat s'ha de mantenir".

Esport, dansa, fotografia, inserció laboral...

Una de les entitats que acull Can Seixanta és l'Associació Capoeira Palmares Barcelona, que a través d'aquesta disciplina "promou el respecte mutu entre comunitats, grups i individus, fomentant les relacions interpersonals i la comunicació, l'expressió i la col·laboració, així com la integració i la cohesió social".

"La Poderosa", que fomenta la creació i apropament de la dansa a les noves generacions a través d'activitats de formació, també es quedaria sense un espai on desenvolupar el seu projecte. Així com la Plataforma Cultural Factoria Heliogràfica, que ofereix diferents serveis relacionats amb la fotografia i els mitjans audiovisuals.

Can Seixanta també és la seu de l'APIP-ACAM, entitat que treballa en el suport a persones en situació de pobresa i risc d'exclusió social, oferint formacions per a la reinserció laboral.

Afegeix un comentari nou